+12

Molokai: de tocht van Beeldschoon en Lieveling

Verkrijgbaar in de handel

Wie Molokaï zegt, denkt aan melaatsheid en aan Pater Damiaan, de man die werd verkozen tot ‘De Grootste Belg’ ooit. Hij koos ervoor om naar dit grimmige ‘eiland van de levende doden’ te verhuizen om de zieken die er terechtkwamen een zo menswaardig mogelijk bestaan te geven. Het kostte hem zijn leven.

Molokai2: Zal de liefde overleven ?

Verkrijgbaar in de handel

In dit tweede boek in de meeslepende trilogie over Molokai proberen Kaipo en Kanani als pril koppel met lepra op het eiland samen een leven op te bouwen. Maar Kanani worstelt met een groot geheim. Iets wat ze voor Kaipo verzwijgt en waar ze zelfs haar ouders en zusje die nog in haar geboortedorp wonen niet mee durft te belasten.

Molokai 3: Laat me nooit alleen

Verkrijgbaar in de boekhandel

In het slotluik van deze trilogie zoeken de hoofdpersonages verder naar hun plek tussen de eilandbewoners. Kanani helpt Damiaan en zorgt voor de dieren op zijn boerderij.

Raspoetin

Verkrijgbaar in de handel

Bram, Sofie en Bert trekken zich het lot aan van hun nieuwe klasgenoot Peter. Die stottert en wordt door de leraar Nederlands gepest. De drie vrienden winnen zijn vertrouwen. Op een dag ontdekken ze zijn geheim. Peter is buikspreker, net als zijn overleden vader, En Raspoetin, een van de vier oude, houten poppen waarmee hij optreedt, stottert niet.

Met dit debuut voor de jeugd won Guy Didelez de Prijs voor het Beste Vlaamse Misdaadverhaal 1989. De jury loofde deze spannende roman voor jongeren vanaf 12 jaar om zijn frisse en levendige stijl, zijn opmerkelijke karaktertekening van kinderen en zijn ingenieuze plot

Eveneens uitgegeven door Abimo: Raspoetin duikt weer op, het vervolg op Raspoetin.

Raspoetin duikt weer op

Verkrijgbaar in de handel

Weinig schrijvers stellen hun lezers zo zwaar op de proef als Guy Didelez. In 1998 pas, tien lange jaren nadat hij voor het eerst over Raspoetin schreef, geeft de auteur eindelijk prijs wat er nadien met die vreselijke pop gebeurde.

Dat bij de aanvang van dit nieuwe boek de wereld onder een rustige wollen winterpels ligt, is slechts schijn. En schijn bedriegt. Wat voor Bram, Sofie, Bert en Peter begint als een doodgewone winter, mondt uit in een angstaanjagende nachtmerrie. Want Raspoetin duikt weer op!

Clash

Verkrijgbaar in de handel

‘Op nauwelijks vijf meter van mijn deur wordt mijn voorgevoel werkelijkheid. Precies op het ogenblik dat ik naar de sterren kijk, zie ik een bliksemschicht in de vorm van een mes. Maar het kan niet bliksemen! Er is geen wolkje aan de lucht en er is geen zuchtje wind.’

Leen, een meisje dat in een rolstoel zit, maakt deel uit van de City Rollers. De skaters hangen elk vrij moment rond op het pleintje in de burt, waar ze halsbrekende stunts uithalen. Leen kijkt graag naar de skaters, en vooral naar Skip, de leider van de gang op wie ze stiekem verliefd is. 

Maar op een dag gebeurt er iets akeligs. Leen ziet ‘flitsen voor haar ogen’: een mes, een brand, Skip die bewegingloos op de grond ligt… Ze vreest dat die beelden te maken hebben met verschikkelijke dingen die in de toekomst zullen plaatsvinden. 

Onopgelost en waargebeurd

Verkrijgbaar in de handel

In dit boek probeer je het monster van Loch Ness te vinden en ontdek je of er ooit spookkosmonauten naar de ruimte zijn vertrokken. Je bezoekt het meest beruchte spookhuis van Engeland, graaft in eigen land naar de zieneres van Onkerzele en je komt misschien te weten wat Tommie Woodward bezielde toen hij riep: ‘Fuck the alligators!’

Telkens is de conclusie dezelfde: dit is een onopgelost, maar waargebeurd verhaal. 

ONOPGELOST & WAARGEBEURD bundelt spannende verhalen boordevol humor. Het is een bijzonder leuk leesboek met cartoons.

Keigrappig en waargebeurd

Verkrijgbaar in de handel

Ben je ooit al met een tank naar school gebracht? Is je vader lid van de Kerk van het Vliegend Spaghettimonster? Of heb je ooit een prijs gewonnen voor het maken van een pakket met daarin een vliegtuigkaper die per parachute naar de politie wordt verzonden?

Natuurlijk is jou dat nog niet overkomen. Maar anderen wél!

KEIGRAPPIG & WAARGEBEURD bundelt de meest onwaarschijnlijke, maar toch waargebeurde verhalen. 

Riem je stevig vast, zodat je niet van je stoel dondert tijdens het lezen van dit bijzonder grappige boek met hilarische cartoons. 

Waanzinnig en waargebeurd

Verkrijgbaar in de handel

Heb je ooit al gehoord van een beûnaap, een kathedralenlikker, een raketman, een borstenbreister of een verzamelaar van gebruikte kunstgebitten? Wil je meer weten over een tsunami van bier waarin twee huizen werden platgewalst en acht mensen verdronken? Ben je benieuwd waarom iemand ’s nachts vier uur lang zwemmend probeerde een cruiseschip in te halen? Schiet dan als de bliksem je zwemlbroek, je bi- of boerkini of zelfs je duikpak aan om je in deze waargebeurde verhalen onder te dompelen.

Na ‘Onopgelost’ en ‘Keigrappig’ is dit al het derde boek in deze reeks, waarvoor de twee schrijvers zich dit keer zelfs tot heuse Schotse Lords lieten benoemen. 

Opnieuw met schitterende cartoons die het lezen nog grappiger maken. 

Beestig en waargebeurd

Verkrijgbaar in de handel

Wist je dat er in India kleuterklasjes bestaan waar de kinderen leren om… slangen te bezweren? En wat doe je als je nooit in zo’n kleuterklasje gezeten hebt en toch wakker wordt met een ratelslang in je slaapzak? Waarom legde de kat Kunkush 3218 kilometer af? En wat gebeurt er als je in het gorillaverblijf van de zoo valt en bewusteloos blijft liggen?

Het antwoord op deze (en nog veel meer) beestige vragen lees je in de verzameling onvoorstelbare maar waargebeurde dierenverhalen die Guy Didelez en Frank Pollet bij elkaar zochten. Na Onopgelost, Keigrappig en Waanzinnig nu al het vierde boek in de reeks die kinderen, jongeren en volwassenen aan de leesstoel gekluisterd houdt. Opnieuw met heerlijk grappige illustraties van Carré Cartoons.

Oplichters en afpersers

Verkrijgbaar in de handel

Wist je dat er ooit een oplichter was die erin slaagde om de Eiffeltoren te verkopen als oud ijzer?  

Wat moet je denken van een man die een kunstdiefstal pleegt om het losgeld aan het goede doel te schenken? 

En heb jij ooit al gehoorde van Dagobert Duck, een afperser met een IQ van 145, en zo’n technisch vernuft dat de Duitse politie wanhopig van hem werd? 

Het zijn maar enkele voorbeelden uit de top 10 die Guy Didelez samenstelde van de strafste exploten die oplichters en afpersers op hun geweten hebben.

Fantasten en flierefluiters 

Verkrijgbaar in de handel

De wereld is een interessantere plek dankzij fantasten en flierefluiters. Misschien ken je Raspoetin wel? Guy Didelez vertelde het verhaal van de Russische legende in het gelijknamige succesboek dat 32 jaar na publicatie jaarlijks nog altijd duizenden lezers weet te boeien. Maar wie was de échte Raspoetin nu eigenlijk? Was hij tegelijk fantast en flierefluiter, zoals zo vaak wordt beweerd? En wat te denken van Salvador Dalí, die altijd dacht dat hij wel als een genie beschouwd zou worden als hij maar bleef volhouden dat hij er een was? Heb je al gehoord van William Buckland, een wetenschapper die zich had voorgenomen om te proeven van alle dieren die op aarde rondliepen, -vlogen of -zwommen? Of wil je meer weten over John Massis, de krachtpatser die zich naar de onsterfelijkheid wilde bijten, maar uiteindelijk geen onderscheid meer kon maken tussen de waarheid en zijn eigen fantasie?

Het zijn maar enkele voorbeelden uit de top 10 die Guy Didelez samenstelde met de meest bizarre fantasten en flierefluiters die hebben bestaan. Net als Oplichters & afpersers, dat eerder in de reeks verscheen, zal ook dit boek zijn lezers weer met verstomming slaan!

Gebroken glimlach

Verkrijgbaar in de handel

Kaat is in de wolken: ze heeft net leren chatten en maakt al meteen een vriend, Wannes. Het klikt tussen de twee jongeren en al gauw wil Wannes weten hoe het meisje eruitziet. Kaat is echter te beschaamd om een foto online te zetten. Ze heeft een gespleten lip en is erg onzeker over haar uiterlijk. Lien, de beste vriendin van Kaat, stelt het meisje gerust: na alle operaties kun je er bijna niets meer van zien. Toch wil Kaat liever wat wachten. Ze wordt immers opnieuw geopereerd en daarna zal ze er nog beter uitzien. Pas dan zal ze Wannes een foto laten zien. Maar vlak na de operatie staat de jongen zomaar voor de deur.

Een optimistisch boek over een meisje dat leert leven met een aangeboren gelaatsafwijking. Een sterk geschreven verhaal dat het thema op een positieve manier bespreekbaar maakt.

Eeuwig zwijgen

Verkrijgbaar in de handel

De vijftienjarige Janne wordt opgenomen in een psychiatrische instelling. Op haar eigen vraag. Toch is ze nog niet aan praten toe. Niemand weet wat er echt met haar aan de hand is. Zelf zou Janne liever voor eeuwig zwijgen…

Plots neemt er een jongen tegenover mij plaats. En dat terwijl er nog zoveel andere vrije plaatsen zijn. Hij kijkt me recht in het gezicht. Hij is niet echt knap, maar toch heeft hij iets. Komt het misschien door zijn donkere, wat mysterieuze ogen?

Het klikt meteen tussen Sam en Janne. Sams flauwe grapjes, zijn enorme relativeringsvermogen en zijn kleine verrassingen vrolijken Janne op. Maar ze brengen haar ook in verwarring. Zou ze bij hem haar hart kunnen luchten?

Guy Didelez breekt de stilte in Jannes wereld. Hij opent de deuren van een psychiatrische instelling en gunt ons een blik op het dagelijkse leven binnenin. Een plek vol uitersten: van euforische blijdschap tot intens verdriet, van hechte vriendschap tot koele haat, van onmetelijke stiltes tot overdonderende waarheden.

Stemmen van de overkant

Verkrijgbaar in de bib

Ruth en Bo leren twee broers kennen die met hun vader programma’s maken voor een vrije radio. Ze helpen hen teksten te schrijven en voor te lezen. Intussen verdwijnen Bo’s vriend Senne en zijn moeder op een mysterieuze manier. De ene vreemde gebeurtenis volgt de andere op. Daarin speelt een tekening van een microfoon en een koptelefoon een belangrijke rol. Het wordt helemaal geheimzinnig als ze een verhaal horen over hersenmachines en een van de twee broers ernstig ziek wordt.

‘Stemmen van de Overkant’ is een spannend jeugdverhaal rond een vreemde therapie voor mensen in coma, een behandeling die speelt met de grenzen van het bewustzijn en dus ook met de dood!

Mijn spook van Ten Duinen

Verkrijgbaar in de bib

Sara, Daan en Alex zitten in klas 3B van de koksshool in Koksijde, waar zich ook de ruines van de abdij Ten Duinen bevinden. Daan is verliefd op Sara, maar zij voelt meer voor Alex. Wanneer de leraar Nederlands met een reeks spreekbeurten start, is het de zwijgzame Alex De Grote die de spits afbijt. Zijn onderwerp? Atlantis ligt in Vlaanderen. Een spreekbeurt met dramatische gevolgen…

‘Alex had de handen in de zakken van zijn ribfluwelen broek en voerde mompelende gesprekken… met zichzelf. Knap raadselachtig, geef toe! En ik heb iets met raadsels! Geef mij een mysterie en ik wil het ontsluieren!’

Wil je de koekjes op deze site aanvaarden ?

Jouw gegevens worden enkel hier gebruikt en niet doorgegeven aan ander partijen. Nog meer info over je privacy kan je hier vinden