Scenario's

Algemeen

Naast een 90-tal boeken en meer dan 50 toneelstukken, schreef Guy ook honderden scenario’s voor radio en televisie. Hij werkte mee aan heel wat bekende reeksen als ‘Het Koekoeksnest‘, ‘Samson’, ‘Wittekerke‘ en ‘Sedes en Belli’; schreef o.a. twee televisiefilms (‘Bunker’ en ‘Vleugels)’ en een reclamefilm in opdracht van Microsoft.

Radio

Voor de BRT(N)/V.R.T., de N.O.S. Radio Ostankino (Moskou), New Radio New York, de blindenbibliotheek in Nederland en voor de Vlaamse Vrije Radio’s schreef Guy in de jaren tachtig en negentig honderden hoorspelen. Zo was hij o.a. een van de schrijvers die meewerkte aan het in die jaren legendarische ‘Koekoeksnest’.

Daarnaast schreef hij ook tal van komische teksten en parodieën op bestaande programma’s voor Radio 2 Oost-Vlaanderen, (o.a. de reeksen ‘Soepele Harry’ en ‘Etiquette’.

In 1992 behaalde hij een eerste eervolle vermelding in de Visser Neerlandiaprijs voor het driedelige hoorspel ”Resonantie”, geschreven in samenwerking met Patrick Bernauw.

Zijn ervaring als hoorspelschrijver bood Guy ook de mogelijkheid om door te groeien tot scenarist voor televisiereeksen.

De scenario’s

Guy’s eerste filmproject was meteen een schot in de roos. Van de toenmalige B.R.T. kreeg hij de gelegenheid om een 60′ durende T.V.-film te schrijven die werd uitgezonden in de reeks ‘Made in Vlaanderen’. Hij schreef ‘Bunker’, een scenario over het gevecht tussen een min of meer corrupt gemeentebestuur en de gebruikers van met verdwijning bedreigde volkstuintjes. De film werd goed onthaald en Guy behaalde er ook de Prijs van de Stad Gent voor het beste Filmscenario mee. 

Toen de deur als scenarist voor hem eenmaal op een kier stond werkte hij mee aan tal van bekendetelevisiereeksen als: Samson, Jappe en Coco, Meester, Wittekerke, Hotel Hotel, Alle Maten, en de jeugdsoap Wat nu Weer!? waar hij mettertijd uitgroeide tot hoofdschrijver en storyliner. Ook voor de misdaadreeks Sedes en Belli schreef hij vier afleveringen. Zelfs Bill Gates wist hem in die tijd te vinden, want samen met scenarist Bob Goossens schreef Guy in opdracht van Microsoft een 24-minuten durende film waarin de mogelijkheden van Windows 95 en Office ’95 via een fictief verhaal getoond werden.

Ondanks al die successen als scenarist, begon Guy toch weer naar wat anders te verlangen. Als scenarist kun je immers zelden of nooit je eigen ei kwijt. Je werkt in opdracht en dat durft na verloop van tijd wel eens tegen te steken. Toen Wittekerke bezuinigde en Guy’s medewerking als scenarist niet langer gevraagd werd, nam hij zich voor geen scenario’s meer te schrijven en zich nog meer op de kinder- en jeugdboeken toe te leggen.

Maar toen VTM een oproep lanceerde om voorstellen in te dienen voor een 90′ durende T.V.-film begon het toch weer te kriebelen. Zo’n eigen film, één waarin je wél je ei kwijt kon, vond Guy wel interessant. Hij stuurde een idee in dat samen met zeven andere uit niet minder dan 247 voorstellen geselecteerd werd en waarvoor hij de steun van het Vlaams Audiovisueel Fonds kreeg. Tussen 16 augustus en 5 september 2005 werd het scenario van ‘Vleugels’ verfilmd. De film werd intussen zo’n 30-tal keren uitgezonden op Prime, zes keer op VTM en twee keer op Vitaya. .

 

Wil je de koekjes op deze site aanvaarden ?

Jouw gegevens worden enkel hier gebruikt en niet doorgegeven aan ander partijen. Nog meer info over je privacy kan je hier vinden