+13

Puur

Verkrijgbaar in de handel

In geen tijd ben ik omsingeld door een kluwen van lijven dat aan me wriemelt, aan me ruikt, aan me likt, misschien wel in me wil bijten, want niemand heeft die kinderen in hun prilste kinderjaren ooit geleerd dat dit niet kan. Allemaal willen ze me iets vertellen, iets vragen, iets tonen. Allemaal willen ze aandacht. Ze klauwen, grijpen, graaien, grissen, grabbelen me langs alle kanten vast en ik heb het gevoel te verstikken. Ik hap naar adem en doe een stap opzij, waarna de hele meute me volgt.

Is dit nu wat Vicky met ‘puur’ bedoelt? Eerlijk, aanhankelijk en met zoveel ongecontroleerde liefde dat het je naar de keel grijpt. Maar tegelijk ook ongepolijst en met een opvoeding die er ongetwijfeld veel te lang nooit is geweest. 

Zo ervaart Marie de kennismaking met de kinderen uit ‘Lekka Nosht’, het Bulgaarse weeshuis waar ze in haar vakantie samen met haar broer, papa en zijn nieuwe vriendin wil gaan helpen. Maar kunnen Marie en haar broer de confrontatie met deze kinderen wel aan?

De Keizerin van Mexico

Verkrijgbaar in de handel

Juni 1882. In Cannes wordt de vijftienjarige Maxime ontvoerd. Ene François Weygand beweert dat hij Maxime naar zijn echte moeder brengt: Charlotte, de zus van de Belgische koning Leopold II. De reis naar België verloopt allerminst rimpelloos. Onderweg komt Maxime te weten dat Charlotte, die niet meer bij haar volle verstand zou zijn, ooit Keizerin van Mexico was. De ontmoeting met de bizarre Charlotte brengt de jongen danig uit zijn evenwicht. De verwarring wordt nog groter als het dienstmeisje Marguerite, op wie Maxime hevig verliefd wordt, haar versie van de feiten geeft.

In De Keizerin van Mexico zijn waarheid en leugen niet van elkaar te scheiden. De sfeer van de late negentiende eeuw en de waanzin van Charlotte zijn treffend onder woorden gebracht. Een heerlijk romantisch avonturenverhaal voor jongeren vanaf 14 jaar.

In het teken van de Ram

Verkrijgbaar in de handel

Wanneer de joodse Helderziende en astroloog Erik Jan Hanussen op 10 maart 1933 niet op z’n show opdaagt, beseft Hannah meteen dat er iets ernstigs aan de hand is met haar vader. Ze gaat zelf op speurtocht, want ze is ervan overtuigd dat haar vader ontvoerd of zelfs vermoord is. Ze snuffelt in de papieren van haar vader en ontdekt dat hij Adolf Hitler heel goed kende. Hannah vertrouwt niemand meer. Als ze bij een brandstichting met moeite aan de dood ontsnapt, beseft ze hoe gevaarlijk de situatie is.

Naar de bronnen van de Nijl

Verkrijgbaar in de handel

Waar de Nijl ontspringt? Dat is niet zo eenvoudig op te sporen. Vroeger wisten ze het helemaal niet. Er zat niets anders op dan in Afrika op expeditie te gaan en het gebied in kaart te brengen. Ontdekkingsreizigers als Bruce, Speke, Grant, Stanley en Livingstone zetten hun leven en dat van heel wat Afrikanen op het spel om de bronnen van de Nijl te vinden. Ze leidden grootse karavanen met honderden dragers, tolken, roeiers, gidsen en koks. Tropische ziektes en honger putten hen uit. Inheemse zwarte stammen, vijandig of gastvrij, deden hen van de ene verbazing in de andere vallen. Ze trotseerden modderpoelen, stortregens en watervallen. Wilde dieren lagen op de loer. Maar de avonturiers wilden koste wat het kost het raadsel van de Nijl oplossen…

Naar de bronnen van de Nijl brengt het bloedstollende reisverslag van de grote ontdekkingsreizigers op het Afrikaanse continent.

Het goud van Timboektoe

Verkrijgbaar in de handel

Over Timboektoe, een mythische stad in het huidige Mali, deden eeuwen geleden de wildste verhalen de ronde. De ongelooflijke rijkdom van de befaamde gouden stad sprak tot de verbeelding van heel wat avonturiers en ontdekkingsreizigers. Slechts weinigen slaagden er ook echt de wonderstad te bereiken…

Springtij

Verkrijgbaar in de bib

Springtij is geen roman, geen ‘gewoon’ detectiveverhaal. Het is een dossier dat door privé detective Rebecca Rademaekers van detectivebureau RSearch werd samengesteld naar aanleiding van de onrustwekkende verdwijning van een negentienjarig meisje. Het is een puzzel, en elke nieuwe bladzijde is weer een puzzelstukje.

De moord op Albert I

Verkrijgbaar in de bib

Het boek ‘De Moord op Albert I’ is niet meer in de handel te verkrijgen. Het werd vervangen door het Februaricomplot dat enerzijds gebaseerd op ‘De Moord op Albert I’ en anderzijds op de biografie ‘Het Orakel Ontgraven‘ en alle goede persreacties die vroeger al over ‘De Moord op Albert I’ verschenen, gelden ongetwijfeld ook voor ‘Het Februaricomplot‘,

Het Februaricomplot

Verkrijgbaar in de bib

Onkerzele, juni 1972: na 23 jaar wordt het lijk van zieneres Leonie Van den Dijck opgegraven. Pers en omstanders vergapen zich aan het intact gebleven lichaam. Brussel, februari 1934: het Paleis maakt de dood bekend van koning Albert I, van een rots gestort in Marche-les-Dames. Een vreemd ongeval voor een ervaren bergbeklimer. Luik, april 1913: Een Duitse spionne, op zoek naar geheime militaire informatie, verleidt een Belgisch officier. De link tussen de drie gebeurtenissen is Michel Austin. De waarheid over het overlijden van koning Albert I is voor hem een obsessie geworden.

Wil je de koekjes op deze site aanvaarden ?

Jouw gegevens worden enkel hier gebruikt en niet doorgegeven aan ander partijen. Nog meer info over je privacy kan je hier vinden