Volavondstukken

Het sacochenvirus

Op hun trouwdag heeft Lars, de man van Benedikt, iets uitgespookt dat haar niet zint. Sindsdien koopt ze elke week een sacoche. 68 stuks heeft ze er al en ze is nog niet van plan om ermee te stoppen.

Als ze op een dag samen met haar vriendin Saskia een volgend exemplaar wil gaan kopen, komt buurvrouw Hermine – die altijd wel iets komt lenen – binnenvallen. Hermine merkt nu pas voor het eerst die geweldige collectie. Benedikt heeft schrik dat ze in de toekomst ook haar sacochen wil komen lenen en Saskia verzint daarom een verhaal….

Ontsnapt uit de krabbenmand

‘Ontsnapt uit de Krabbenmand’, is een aangrijpend toneelstuk gebaseerd op ‘Ik ben Iemand/niemand’ een boek dat in 2009 door uitgeverij Manteau gepubliceerd werd, intussen al aan een vierde druk toe is en heel veel lezers heeft weten te beroeren, wat overduidelijk blijkt uit de lezersreacties op http://www.ikbeniemandniemand.be/gastenboek.

De splitsing van het atomium

Gilbert Noens is een onhandige, wat wereldvreemde werknemer bij het ‘Beheer van Grootschalige Monumenten van Nationaal Belang’. Hij stelt er de poetsbeurten van de monumenten op. Omdat die niet worden nageleefd, is hij in de loop van de jaren een totaal ambitieloos iemand geworden. Gilbert is al meer dan 20 jaar getrouwd met Astrid Brusseleers. Zij is veel levendiger dan Gilbert. Omdat alle fut uit hun huwelijk is verdwenen, zoekt Astrid op datingsites naar de prins op het witte paard. Om de hoek woont Gilberts schoonmoeder, Fabienne. Zij is een grote fan van het koningshuis en in het bijzonder van koningin Fabiola. Louke is de onderbuur van Astrid en Gilbert. Hij is homo, maar trouw in zijn vriendschap voor beiden en wil voor iedereen goed doen.

De Hofkes

Na de winterstop komen de eerste volkstuinders opnieuw naar hun ‘hofkes’. Zo maken we kennis met Gust, Fons, Bernard en Bruno. Hoewel het er op hun tuintjes dikwijls heel vrolijk aan toegaat, zijn het in feite alle vier heel eenzame mensen die om diverse redenen hun huis ontvluchten. Bij elkaar, op de tuintjes waar de tijd lijkt stil te staan, vinden ze nog echte vriendschap.

Nooit meer spreken

De vijftienjarige Janne wordt opgenomen in een psychiatrische instelling. Op haar eigen vraag. Toch is ze nog niet aan praten toe. Niemand weet wat er echt met haar aan de hand is. Zelf zou Janne liever voor eeuwig zwijgen…

Fietselen

Elke dinsdagavond komen Andrea en haar vriendinnen samen om te ‘fietselen’. Ze kijken er stuk voor stuk en elke keer opnieuw naar uit, want ‘fietselen’ is veel meer dan zomaar wat gaan fietsen. ‘Fietselen’ is immers synoniem voor vriendschap, het is samen lief en leed delen, het is zuurstof opdoen om even de problemen van alledag te kunnen vergeten.

Het ware verhaal van Calamity Jane

Deze spetterende musical vol wilde cowboys en een zo mogelijk nog heldhaftiger manwijf in de hoofdrol is gebaseerd op historische gegevens. Die zijn terug te vinden in het dagboek in briefvorm dat de wildwest-heldin haar leven lang bijhield en in de biografie die zij met de hulp van een ghostwriter liet verschijnen.

Dropping

In café de Veranda hebben ze grote plannen. Hugo Van Steertegem, voorzitter van de spaarkas ‘Kap maar leeg’ en Gilbert Schroefs, voorzitter van de biljartclub ‘Stoemp maar door’ hebben samen het sportevenement van het jaar op ’t getouw gezet: een dropping met een pronostiek die zaad in hun clubkas moet brengen. Jammer genoeg zijn er maar enkele deelnemers… 

De zwarte kous

De familie Verhulst woont in een typisch Vlaams dorpje. Schijnbaar is het een gelukkig apothekersgezin, maar achter de façade gist er heel wat. Dochter Bianca heeft een verhouding met een gehuwde man en zoon Thierry wil eensklaps zijn studies opgeven. En dan is er Flor nog, de eigenzinnige opa die zijn geld in een zwarte kous bewaart…

Vle(u)gels

Na de winterstop komen de eerste volkstuinders opnieuw naar hun ‘hofkes’. Zo maken we kennis met Gust, Fons, Bernard en Bruno. Hoewel het er op hun tuintjes dikwijls heel vrolijk aan toegaat, zijn het in feite alle vier heel eenzame mensen die om diverse redenen hun huis ontvluchten. Bij elkaar, op de tuintjes waar de tijd lijkt stil te staan, vinden ze nog echte vriendschap.

Geelzucht

In het ‘Institut Pimprenelle’, een kleine eliteschool voor de betere klasse, werken een aantal leerkrachten die balen van het onderwijs. Elk van hen zoekt een manier om de dagelijkse sleur te overleven. Voor de een is het de drank, voor de ander de dictatuur, voor een derde zijn het de peppillen. De directrice bijt zich vast in allerhande futiliteiten.

Het wittebroodslijk

Wanneer Patsy en Mark tijdens hun eerste huwelijksnacht hun woning betrekken, worden ze geconfronteerd met een huwelijksgrap die wel kan tellen… In hun slaapkamer wachten hen zeven flink uit de kluiten gewassen varkens, die weggehaald zijn uit de stal van hun buurman, boer Amedee. Gelukkig is die dadelijk bereid om midden in de nacht, samen met zijn knecht, de varkens terug te komen ophalen. Maar tijdens deze ‘manoeuvres’ verdwijnt de knecht spoorloos.

Barak Faunus

Adela, een levenslustige vrouwtje, heeft een advertentie geplaatst om aan werk te geraken. En ze heeft nog beet ook! Samen met haar vriendin Pamela komt ze zich aanbieden in ‘de Faunus’ een vervallen café dat helemaal verlaten blijkt. Ze besluiten de ‘barak’ om te toveren tot een rendez-vous huis…

Niet pluis op de buis

Na meer dan twintig jaar trouwe dienst wordt Lode op zijn werk ontslagen. Eigenlijk vindt hij dit helemaal niet zo erg… Eindelijk zal hij opnieuw van het leven kunnen genieten. Gewoon de dingen doen die hij graag doet: pintje drinken, t.v. kijken… Maar Lode weet ook dat hij dit niet aan zijn vrouw kan vertellen. Die zou hem bedelven onder de klusjes die dringend in huis moeten uitgevoerd worden. Daarom doet Lode alsof hij zwaar depressief is…

Pompen of verzuipen

De barbecue die Herwig en Giselle elk jaar voor twee bevriende koppels organiseren, belooft dit jaar ‘anders dan anders’ te worden. Dat heeft te maken met de vervallen chalet die Herwig gekocht heeft. Hij wil er gaan wonen zodra hij van Giselle gescheiden is. Maar het heeft vooral te maken met het feit dat Fanny, de vrouw die door Herwig tot zijn nieuwe levenspartner werd uitgekozen, op de barbecue aanwezig zal zijn. Er is maar één probleem. Fanny weet nog niet dat ze uitgverkoren werd en zal dus die avond het ‘heuglijke nieuws’ vernemen.

Dolly en dot

Dolly zit zwaar in de problemen. Haar vriend Karel is ervandoor zonder haar ook maar één eurocent achter te laten. Dolly is razend op alle mannen: voor haar géén venten meer aan haar lijf!

Opgepast ongepast

In een kledingzaak waar mensen van allerlei slag komen kopen, gebeuren er rare dingen. De klanten komen er namelijk aangepaste kledij zoeken en passen voor allerhande gelegenheden. Dat kan buitengewoon plezant zijn om naar te kijken, dat vinden ook de verkopers.

Gasten zijn lasten

Gevert Burg is schrijver van romantische, passievolle romans. Niemand weet dat zijn schoonmoeder, die eindeloos over haar talloze minnaars kon vertellen, hem daarbij als inspiratiebron diende. Maar schoonmama zit nu in een bejaardentehuis en Gevert voelt hoe de inspiratiebron hoe langer hoe droger komt te staan. De oude vrouw móét bij hem intrekken. Gevert neemt contact op met een sociaal assistente. Zij belooft om een rapport op te stellen. Enkel indien Gevert blijk geeft van een onberispelijk gedrag mag zijn schoonmoeder bij hem intrekken.

Pak in, stap uit

Robin en Norma zijn zo gelukkig! Vandaag zullen ze scheiden. Het leven ligt beloftevol voor hen open. Robin, zal zich eindelijk eindeloos met zijn computer kunnen bezighouden en Norma hoeft zich niet meer om hem te bekommeren. Haar lokt een leven vol schoonheidsmaskers en warme baden, vol turnoefeningen, trimfietsen, pedicure en manicure…

Het huis in de bocht

De gepensioneerde kapitein-commandant Leo Sergeant, zijn vrouw Elza en zijn dochter Marina zijn op zoek naar een nieuw huis. Ze komen terecht bij Guillaume, die hen bibberend van de zenuwen zijn woning probeert aan te smeren. Hij wordt daarin bijgestaan door Willy, een gewiekste verkoper. Aanvankelijk weifelt Leo, maar wanneer Willy de ex-militair wijsmaakt dat de Generale Staf tijdens de Tweede Wereldoorlog nog in het huis verbleven heeft, hapt hij gretig toe en wordt het contract ondertekend.

Waar de stal bleef stille staan

In warenhuis A & C (Alles en Comfortabel) koestert men grote plannen. De goederen- en personenlift wordt immers omgetoverd tot een kerststal die van verdieping tot verdieping wordt gevoerd. De personeelsleden zullen allemaal een rol in het kerstgebeuren spelen…

Wil je de koekjes op deze site aanvaarden ?

Jouw gegevens worden enkel hier gebruikt en niet doorgegeven aan ander partijen. Nog meer info over je privacy kan je hier vinden