Prijzen

BOEKEN

Raspoetin

'Raspoetin' behaalde de 'Trofee van de Grote Jury' voor het beste Vlaamse Moord- en Misdaadverhaal in 1988 verschenen. Toch wel een unicum, want de prijs voor het beste misdaadverhaal werd verder NOOIT aan een jeugdboek toegekend. In een referendum dat het jeugdblad 'Top-Magazine' onder haar lezers hield, werd 'Raspoetin' in 1990 verkozen tot de 'absolute koploper wat spannende jeugdboeken betreft'.

In het teken van de ram

'In het Teken van de Ram', geschreven in samenwerking met Patrick Bernauw, behaalde de Knokke-Heist Prijs 1996 voor het beste jeugdboek. In maart 1997 kende het gezaghebbende tijdschrift 'Bulletin fur Jugend und Literatur' de Uil van de Maand toe aan 'Brennende Sterne', de Duitse vertaling van 'In het Teken van de Ram'.

Het Pest Actie Plan

In 1999 behaalde 'Het Pest Actie Plan' de tweede plaats in de Kinder- en Jeugdjury.

Diefstal in de dansschool

In 2005 was 'Diefstal in de Dansschool' een van de zeldzame Vlaamse boeken die werden genomineerd voor de Kids Award.

De vis in de boom

In 2005 werd 'De Vis in de Boom' genomineerd voor de Boekenpauw.

Heksenketel

In 2005 behaalde 'Heksenketel' de tweede plaats in de Kinder- en Jeugdjury.

De Marbello Diamanten

In 2006 werd 'De Marbello Diamanten' genomineerd voor de Kids Award en kwam het op de shortlist terecht.

Pril geluk

In 2008 werd Pril Geluk genomineerd voor de 'Boekenleeuw'.

VERHALENParabels van goed en kwaad

Guy Didelez behaalde met 'De Sirene' (nadien gepubliceerd in 'Parabels van Goed en Kwaad') in 1986 een derde prijs in een wedstrijd uitgeschreven door het literaire tijdschrift 'Paracelsus'. Hij behaalde met 'Hameln' (nadien gepubliceerd in 'Parabels van Goed en Kwaad' de eerste prijs van de stad Harelbeke voor het korte verhaal.

POEZIE

Hij behaalde met het gedicht ‘Slaapleugen’ een eervolle vermelding in de Poëziewedstrijd 1986, ingericht ter gelegenheid van het vijftienjarig bestaan van het literaire tijdschrift ‘Creare’.

Hij werd met het kindergedicht ‘Kennen jullie Peter Peuter’ laureaat van de tweejaarlijkse literaire humorprijs ‘Het Gelag’, geschonken door het Kuurnse Gemeentebestuur.

HOORSPELEN


Parabels van goed en kwaadGuy Didelez behaalde met 'De Sirene' (nadien gepubliceerd in 'Parabels van Goed en Kwaad') in 1986 een derde prijs in een wedstrijd uitgeschreven door het literaire tijdschrift 'Paracelsus'. Hij behaalde met 'Hameln' (nadien gepubliceerd in 'Parabels van Goed en Kwaad' de eerste prijs van de stad Harelbeke voor het korte verhaal.

SCENARIO’S

Hij behaalde met het televisiescript ‘Bunker’ (later door de VRT uitgezonden in de reeks Made in Vlaanderen) de literaire prijs van de stad Gent 1990.

TONEEL

Hij behaalde met het toneelstuk ‘Vle(u)gels’ een aanmoedigingspremie in de Frans Cools’ toneelwedstrijd 1992-1993

Hij werd met het toneelstuk ‘Pak in Stap uit’  (geschreven in samenwerking met Paul Coppens) winnaar van de Frans Cools’ toneelwedstrijd 1994 – 1995 voor de beste Vlaamse creatie in het amateur-theater.

Hij werd met het toneelstuk ‘De Dochter van Calamity Jane‘ (geschreven in samenwerking met Patrick Bernauw) winnaar van de Theaterprijs Wim Verbeke 1997 voor adolescententoneel.

In juni 2014 werd de toneelversie van Raspoetin bekroond werd met de ‘De Kleine Prins’, de Leuvense Toneelprijs voor de beste jeugdproductie. Dat is vooral de verdienste van regisseuse Annelore Stubbe die erin slaagde om het toneelvuur te ontsteken in de groep acteurs en actrices waarmee ze aan de slag ging, maar het blijft tegelijk toch ook heel leuk voor een boek dat al 30 jaar oud is en voorlopig nog altijd dapper volhoudt de tijd te trotseren…

ALGEMEEN

In 2019, behaalde Guy de ereprijs ‘Grote Stroboer‘, een prijs die wordt uitgereikt aan een Merksemse vereniging of een verdienstelijke inwoner van Merksem. De prijs werd dat jaar voor de 25e keer toegekend en werd voor het eerst toekend aan een Merksemse auteur. 

Wil je de koekjes op deze site aanvaarden ?

Jouw gegevens worden enkel hier gebruikt en niet doorgegeven aan ander partijen. Nog meer info over je privacy kan je hier vinden