Optredens bij u

Ik heb ook geen pretentie

Al in 1994 publiceerde Guy bij de toenmailge uitgeverij Davidsfonds/infodok een dichtbundeltje met heerlijke tekeningen van Anne Westerduin en met als titel ‘Ik heb ook geen pretentie’. In het zog van dat dichtbundeltje ging er ook een poëzieprogramma van start dat heel veel belangstelling genoot en meer dan 65 opvoeringen  telde. In de loop van de jaren begon de belangstelling echter wat af te nemen en werd er besloten van de productie stop te zetten. 

Pestkoppen en windbuilen

Hanne lijdt aan dyslexie. Ze kan niet zonder fouten lezen en schrijven. Thuis heeft Hanne het ook niet gemakkelijk. Haar papa ligt vaak in het zienhuis omwille van een ziekte aan zijn longen. Als gevolg daarvan is mama weinig thuis en heeft ze dus ook weinig tijd voor Hanne. Ze hebben het niet breed en Hanne moet het stellen zonder dure kledij of hebbedingetjes. Haar klasgenoten zijn hard. Hanne wordt dan ook het mikpunt van plagerijen, van spot. 

Trezebelle

Dit toneelstuk werd gebaseerd op het boek ‘Heksje Trezebelle en de diefstel van het Grote Toverboek’. Net als het boek is ook het toneelstuk spannend, grappig en geheimzinnig. Dankzij de inbreng van de ‘muziektrol swingt het dan ook nog als de beesten. Tegelijk hebben boek en toneelstuk meer te bieden dan alleen maar een leuk verhaal. Beide behandelen op kindermaat het probleem van de vluchtelingenproblematiek, uitsluiting en vooroordelen, zodat er ook in de klas mee gewerkt kan worden.

Gebroken glimlach

Kaat is geboren met een lipspleetje, maar ze wil niet dat iemand er iets van merkt. Daarom kiest ze voor een laatste operatie. Een neuscorrectie.

Kobe doet het jaar over, maar zijn prestaties zijn nog niet schitterend. Kobe wordt gepest omwille van zijn slechte resultaten en omwille van zijn ‘zotte’ broer. Hij vindt een uitlaatklep in zijn muziek, iets wat zijn broer jammer genoeg niet gelukt is.

Eeuwig zwijgen – monoloog

De vijftienjarige Janne wordt opgenomen in een psychiatrische instelling. Op haar eigen vraag. Toch is ze nog niet aan praten toe. Niemand weet wat er echt met haar aan de hand is. Zelf zou Janne liever voor eeuwig zwijgen…

Man eet hond

Kan een cavia vriendschap sluiten met een slang? Heeft er ooit een paard bestaan dat de toekomst kon voorspellen? Wat was er zo speciaal aan het hondje van Katharina De Grote? En vooral: wat doe je als je ’s morgens wakker wordt met een ratelslang in je slaapzak?

Heksenketel

Guy zelf brengt in nogal wat scholen een vertelling waarin hij de kinderen uitlegt hoe hij door de heksen ontvoerd werd, op de heksenbezem meegenomen werd naar hun heksendorp en daar zo gefascineerd raakte door Trezebelle, Lelijke Lura, Roos Netelrooos en Sybille met de Dikke Billen dat hij hun verhalen begon te schrijven. Die vertelling kan echter moeilijk beschouwd worden als een echt toneelstuk en kadert dan ook in zijn lezingen.

Zwanenzang

De papa en mama van Gabriëlle hebben het te druk met hun klanten. Maar de opa van Gabriëlle heeft zeeën van tijd en woont bij hen in. Opa luistert graag naar oude vinylplaten met klassieke muziek. Dan haalt hij oude herinneringen op. Hij vertelt Gabriëlle het verhaal van het Zwanenmeer. En van oma die ballerina was. Maar papa vindt dat opa raar doet en dat hij hoe langer hoe meer begint te vergeten. Gabriëlle vreeest dat opa ook naar een instelling moet en dat hij niet meer bij haar thuis mag blijven wonden. Dat wil Gabriëlle niet. Maar hoe hou je als 9-jarig meisje zoiets tegen? Misschien moet ze wel leren vliegen als een engel om opa te redden….

Het Pest Actieplan

Emma is op alle gebied een haantje de voorste, zowel in de klas als op de speelplaats. Met haar grote mond en haar verleidelijke glimlach zet ze haar klasgenoten naar haar hand en palmt ze de leraars in. Groot is haar woede dus als het Turkse meisje Özlem haar met haar opstellen de loef afsteekt. Emma is ontzettend vernederd en bedenkt de gemeenste middelen om Özlem te pesten. Alleen Tim, die een jaartje ouder is en vaak moeite heeft om Emma’s vlugge geest te volgen, neemt het – tegen de zin van zijn racistische vader – voor Özlem op.

Wil je de koekjes op deze site aanvaarden ?

Jouw gegevens worden enkel hier gebruikt en niet doorgegeven aan ander partijen. Nog meer info over je privacy kan je hier vinden