Beestig en waargebeurd

Auteur

Guy Didelez en Frank Pollet

Illustraties

Carré Cartoons

Uitgeverij

Pelckmans

176 pagina’s

€14,50

Beschikbaar

Dit boek is verkrijgbaar in de boekhandel

Inhoud

Wist je dat er in India kleuterklasjes bestaan waar de kinderen leren om… slangen te bezweren? En wat doe je als je nooit in zo’n kleuterklasje gezeten hebt en toch wakker wordt met een ratelslang in je slaapzak? Waarom legde de kat Kunkush 3218 kilometer af? En wat gebeurt er als je in het gorillaverblijf van de zoo valt en bewusteloos blijft liggen?

Het antwoord op deze (en nog veel meer) beestige vragen lees je in de verzameling onvoorstelbare maar waargebeurde dierenverhalen die Guy Didelez en Frank Pollet bij elkaar zochten. Na Onopgelost, Keigrappig en Waanzinnig nu al het vierde boek in de reeks die kinderen, jongeren en volwassenen aan de leesstoel gekluisterd houdt. Opnieuw met heerlijk grappige illustraties van Carré Cartoons.

Persreacties

Ik heb ongelooflijk veel plezier beleefd aan al die ongelofelijke maar waargebeurde dierenverhalen. Vooral het verhaal over de ratelslang in de slaapzak, zal me levenslang bijblijven. (Kas)

Weetjes

Beestig & Waargebeurd maakt deel uit van de ‘Puntjepuntjepuntje en Waargebeurdreeks’. Nog boeken in deze serie zijn het vaak spannende ‘Onopgelost & Waargebeurd‘  en het hilarische ‘Keigrappig en Waargebeurd‘ en  ‘Waanzinnig & Waargebeurd’.

Nog altijd niet genoeg van ongelooflijke en waargebeurde verhalen? Ga dan zeker ook op zoek naar ‘Oplichters en Afpersers’ met daarin mijn hoogstpersoonlijke top 10 of de allerstrafste oplichters en afpersers aller tijden.  Onder de titel ‘Fantasten en Flierefluiters‘ is er  intussen trouwens al een tweede boek in die nieuwe reeks verschenen. Het bevat een mix van  mensen die de meest ongelofelijke dingen hebben uitgespookt. Van een krachtpatser als John Massis, over een bizarre kunstenaar en zakkenvuller als Salvador Dali tot bizarre en duistere figuren als Raspoetin en Erik Jan Hanussen, over wie ik eerder het boek ‘In het teken van de Ram‘ schreef.

Wist je trouwens dat Guy maandelijks een van die ongelooflijke maar waargebeurde verhalen vertelt voor Eclips-TV, een zender  die zich op jong en oud, maar toch vooral op +55 richt. Bij ‘Waanzinnig en waargebeurd’ kun je trouwens van een van die verhalen genietenZo zie je maar dat elke leeftijd van deze verhalen geniet!

Wil je de koekjes op deze site aanvaarden ?

Jouw gegevens worden enkel hier gebruikt en niet doorgegeven aan ander partijen. Nog meer info over je privacy kan je hier vinden