Auteur

Guy Didelez 

Titel boek

Molokai 2: Zal de liefde overleven?

17,00 euro

Uitgeverij

Pelckmans

Beschikbaar

Dit boek is verkrijgbaar in de boekhandel

Molokai 2: Zal de liefde overleven ? 

Inhoud

In dit tweede boek in de meeslepende trilogie over Molokai proberen Kaipo en Kanani als pril koppel met lepra op het eiland samen een leven op te bouwen. Maar Kanani worstelt met een groot geheim. Iets wat ze voor Kaipo verzwijgt en waar ze zelfs haar ouders en zusje die nog in haar geboortedorp wonen niet mee durft te belasten.

Wanneer Pater Damiaan arriveert, bezoekt Kanani samen met hem het ziekenhuis op Molokai. Ze hoopt om zo haar leven wat meer zin te geven, maar ondervindt al snel dat mensen met melaatsheid verzorgen emotioneel heel zwaar is. 

Net nu ze Kaipo heel hard nodig heeft, loopt het helemaal mis. Kanani vlucht in paniek weg en kruist het pad van haar ongure buurman. Maar ze heeft geen idee waar de tocht met hem naartoe gaat en wat hij met haar van plan is. 

Persreacties

‘Macht, onmacht, het lot. Het leven zoals het was op Molokai, gezien door de ogen van een meisje van 14 jaar en filmisch verteld door de auteur.’ Boekenfoyer. Mensen zijn Media.

‘Beklijvend verhaal over de manier waarop men in die tijd mensen die aan lepra leden behandelde en verstootte uit de maatschappij.’ Pol Van Damme in ‘Pluizer’. 

Weetjes

In januari 2023 verschijnt het derde deel in deze meeslepende trilogie. Tegelijk wordt er dan ook een toneelstuk over ‘Molokai’ gelanceerd. Twee acteurs trekken ermee rond en spelen het stuk in scholen, bibliotheken of waar dan ook.   

Wil je de koekjes op deze site aanvaarden ?

Jouw gegevens worden enkel hier gebruikt en niet doorgegeven aan ander partijen. Nog meer info over je privacy kan je hier vinden