+14

Omdat ik niet wou kussen

Verkrijgbaar in de handel

Die jongen kwam naar me toe en vroeg of het goed was. Ik antwoordde niet. ‘Verlegen of wat?’ vroeg hij. ‘Ik ken jou niet’, antwoordde ik. ‘Wil je me niet beter leren kennen?’ vroeg hij toen. Toen ik nee zei, kwam hij naar me toe en probeerde me te kussen. Ik duwde hem weg en hij stak me neer.

OMDAT IK NIET WOU KUSSEN… vertelt het waargebeurde verhaal van HATICE AVA, een veertienjarig Turks meisje dat op Valentijnsdag 2010 op het Antwerpse Kiel door een onbekende in de hals werd gestoken omdat ze niet op zijn avances inging. Het mes raakte een halsslagader en het meisje verkeerde in levensgevaar. Ze herstelde van haar verwondingen maar denkt nog elke dag aan die vreselijke gebeurtenissen.

Zoete wraak 

Verkrijgbaar in de bib

Het schooljaar is al een poosje bezig als Hester als nieuwe leerling in de klas komt. Ze ziet er heel gothic uit, met haar zwarte kleren en haar krijtwitte gezicht. Ze heeft wel meer rare trekjes. Zo krijgt ze het woord ‘bloed’ niet over haar lippen en ze heeft een rat als troeteldier.

Stefanie, Brian en Dave, de niet zo goddelijke Drievuldigheid in haar nieuwe klas, vinden het maar niks. Maar alles loopt pas echt uit de hand als duidelijk wordt dat Olaf, de knappe stagiair Nederlands, wat voor Hester voelt. Van dan af neemt hun jaloezie demonische proporties aan…

Zoete Wraak is een nu eens schokkend, dan weer dramatisch, dan weer geheimzinnig, spannend en uiteindelijk ook filosofisch boek, dat geen lezer onberoerd zal laten.

De cocon

Verkrijgbaar in de bib

De zestienjarige Sarah wordt, na een ongeluk in haar kinderjaren, door haar bazige en tegelijk overbezorgde moeder fanatiek beschermd. Aan haar vader heeft ze weinig steun: hij gedraagt zich als een echte pantoffelheld. Wanneer ze na lang aandringen dan toch voor het eerst naar een fuif mag, ontmoet ze daar Matthieu. Hij heeft nooit liefde gekend en bracht zijn hele leven in tehuizen en instellingen door. Hij is voor haar de gedroomde manier om uit haar cocon te breken. Kan Sarah iets in zijn leven betekenen of is ze niet meer dan een flirt?

Wil je de koekjes op deze site aanvaarden ?

Jouw gegevens worden enkel hier gebruikt en niet doorgegeven aan ander partijen. Nog meer info over je privacy kan je hier vinden