Fantasten en flierefluiters

Auteur

Guy Didelez

Uitgeverij

Uitgeverij Pelckmans

232 pagina’s

€17,00

Beschikbaar

Dit boek is verkrijgbaar in de boekhandel

Inhoud

De wereld is een interessantere plek dankzij fantasten en flierefluiters. Misschien ken je Raspoetin wel? Guy Didelez vertelde het verhaal van de Russische legende in het gelijknamige succesboek dat 32 jaar na publicatie jaarlijks nog altijd duizenden lezers weet te boeien. Maar wie was de échte Raspoetin nu eigenlijk? Was hij tegelijk fantast en flierefluiter, zoals zo vaak wordt beweerd? En wat te denken van Salvador Dalí, die altijd dacht dat hij wel als een genie beschouwd zou worden als hij maar bleef volhouden dat hij er een was? Heb je al gehoord van William Buckland, een wetenschapper die zich had voorgenomen om te proeven van alle dieren die op aarde rondliepen, -vlogen of -zwommen? Of wil je meer weten over John Massis, de krachtpatser die zich naar de onsterfelijkheid wilde bijten, maar uiteindelijk geen onderscheid meer kon maken tussen de waarheid en zijn eigen fantasie?

Het zijn maar enkele voorbeelden uit de top 10 die Guy Didelez samenstelde met de meest bizarre fantasten en flierefluiters die hebben bestaan. Net als Oplichters & afpersers, dat eerder in de reeks verscheen, zal ook dit boek zijn lezers weer met verstomming slaan!

Persreacties

Fantasten & Flierefluiters is vooral een grappig boek, omdat er allerlei zaken voorbij komen waar je nooit aan zou denken. Zo wil een van hen proeven van alle dieren die op aarde rondlopen, – vliegen of zwemmen, beweegt een ander treinen voort met zijn tanden en zegt een ander dat de maagd Maria aan haar is verschenen. Anneke Arts – Honselaar

Weetjes

Nog niet genoeg van ongelooflijke en waargebeurde verhalen? Ga dan zeker ook op zoek naar ‘Oplichters en Afpersers’ het eerste boek in deze reeks. Over een oplichter die erin slaagde de Eiffeltoren te verkopen als oud ijzer. Over een man die een kunstdiefstal pleegde en het losgeld aan het goede doel wilde schenken. En over Dagobert Duck, een afperser met een IQ van 145 die zo vaak wist te ontglippen dat de voltallige Duitse politiemacht wanhopig naar hem op zoek ging. Ook het derde boek in de reeks: ‘Helden en Schurken’ is intussen beschikbaar. Het bevat op zijn beurt verhalen die je van verbazing van je stoel laten donderen. Over een man die Hitler probeerde te vermoorden, over een onvatbare crimineel en over een paus die op drie jaar tijd vijftienduizend kilo goud uitgaf en in zijn tuin een olifant had die net als hijzelf rode schoentjes droeg. Een van die verhalen ‘de nachtmerrie van Karen Silkwood’ zal trouwens als monoloog opgevoerd worden.  

Een andere heel interessante reeks met altijd ongelofelijke maar tegelijk waargebeurde verhalen is de ‘Puntjepuntjepuntje en Waargebeurdreeks’. Daarin verschenen het vaak spannende ‘Onopgelost & Waargebeurd‘  het hilarische ‘Keigrappig en Waargebeurd‘ en het vaak al even grappige  ‘Waanzinnig & Waargebeurd’.  Ongelofelijke maar waargebeurde dierenverhalen vind je dan weer in ‘Beestig  & Waargebeurd‘.

Wist je trouwens dat Guy maandelijks een van die ongelooflijke maar waargebeurde verhalen vertelt voor Eclips-TV, een zender  die zich op jong en oud, maar toch vooral op +55 richt. Bij ‘Waanzinnig en waargebeurd’ kun je trouwens van een van die verhalen genietenZo zie je maar dat elke leeftijd van deze verhalen geniet!

Wil je de koekjes op deze site aanvaarden ?

Jouw gegevens worden enkel hier gebruikt en niet doorgegeven aan ander partijen. Nog meer info over je privacy kan je hier vinden