+8

Heksje Trezebelle en de Diefstal van het Grote Toverboek

Verkrijgbaar in de handel

Eindelijk kerstvakantie! Heksje Trezebelle en haar vriendinnen gaan schaatsen op het grote meer achter het heksendorp, maar als Trezebelle een lelijke val maakt, komt haar grote geheim uit: ze is eigenlijk een bloedmooi meisje met een valse heksenneus… Haar vriendinnen beloven te zwijgen, maar Trezebelle heeft nog meer problemen om op te lossen. Want in haar tuin landt een kleurrijk vliegend tapijt met de vreemde heks Anina en haar dochter. Libellebil heeft hetzelfde probleem als Trezebelle: ze is te mooi om een heks te zijn. Hoe kan Trezebelle haar helpen? En dan blijkt het Grote Toverboek gestolen te zijn. Hebben Anina en haar dochter hier iets mee te maken? 

Heksje Trezebelle Wonderwens

Verkrijgbaar in de handel

Als in het heksendorp van heksje Trezebelle plots een clown opduikt, zorgt dat voor heel wat beroering, want hoe komt een mens bij de heksen terecht? Maar Floppi heeft een belangrijke vraag voor hen. Hij wil graag de hartenwens van Jippe, een ziek achtjarig jongetje, in vervulling laten gaan. Jippe wil graag een heksendorpje bezoeken en kunnen toveren en vliegen. De heksen willen er alles aan doen om Jippe te helpen, maar vliegen op een bezemsteel… dat lijkt hen toch echt wel te gevaarlijk. 

Heksenbliksem

Verkrijgbaar bij de auteur

Trezebelle brouwt samen met haar vriendinnen toverdrankjes in de heksenschool, als plotseling de bliksem inslaat. De heksjes kunnen nog net ontsnappen, maar het schoolgebouw brandt af. Wat nu? Sefa Bubbels stelt voor dat de heksjes naar school gaan in de buitenwereld. Ze wagen het erop, maar hebben algauw in de gaten dat mensenkinderen zich op school heel anders gedragen dan heksenkinderen. En hoe moeten de heksjes, die dol zijn op vrijheid, de strenge juf Blufkont aanpakken? 

Heksenrace

Verkrijgbaar bij de auteur

Door een grappig toeval komen de heksenvriendinnen Lelijke Lura, Roos Netelroos, Sybille met de Dikke Billen en Trezebelle te weten dat er in de buitenwereld een wielerwedstrijd georganiseerd wordt: de Ronde van Vlaanderen voor kinderen. Ze zijn meteen geïnteresseerd. Met hun fantastische bezemfiets zullen zij de andere deelnemers eens een poepje laten ruiken. Ze komen aan de start met andere kinderen, die niet allemaal te vertrouwen lijken. En inderdaad, tijdens de loodzware wedstrijd met veel beklimmingen steekt iemand stokken in de wielen. Maar wie?

Heksenneus

Verkrijgbaar bij de auteur

‘Je stapt via een soort halletje het linkerneusgat in. Dat wordt met een tussenschot van het rechterneusgat gescheiden. In dat halletje neem je een roltrap die dwars door het linkerneusgat naar boven gaat…’

Zo beschrijft Trezebelle haar plannen om tijdens de Hekspo, een grote hekspositie die in hun dorp georganiseerd wordt en waar heksen uit de hele wereld naartoe komen, een enorme neus als blikvanger te maken. Alle heksen vinden dit een fantastisch idee. Eén man vindt het maar niks… Rupert. Hij zou in het Heksendorp liever een ‘Fantomium’ maken, een enorm Atomium met grijnzende pompoengezichten op de plaatsen waar de bollen zitten. Hij doet er dan ook alles aan opdat de heksenneus er niet zal komen.

Heksenkrant

Verkrijgbaar bij de auteur

Als Trezebelle meedoet aan het vrij podium in het heksendorp, komen haar vriendinnen erachter hoe goed ze kan schrijven. Ze sporen haar aan bij de krant te solliciteren naar de job van plaatselijke verslaggeefster. Maar de krantendirecteur lacht Trezebelle uit: volgens hem gebeurt er in het dorp niets wat het vermelden waard is. Dan doen er zich plotseling vreemde dingen voor in het heksendorp…

Heksenketel

Verkrijgbaar in de bib

Trezebelle is een geval apart. Ze wordt geboren als bloedmooie heksenbaby, terwijl alle andere heksen van het dorp lelijk zijn en van smerigheid houden. Maar haar moeder zorgt ervoor dat Trezebelle niet uit de toon valt. Een kanjer van een puisterige haakneus boven op haar echte neusje doet wonderen. Op een dag wordt het heksendorp opgeschrikt. Enkele heksenkinderen van Trezebelles klas gaan zich heel vreemd gedragen. Ontheksing, beweert de toverkol in paniek. Daar moeten ze als de bliksem iets tegen doen!

Heksenlach

Verkrijgbaar in de bib

Lelijke Lura heeft gewonnen met de lotto. Ze krijgt een grote koffer vol mensengeld, geld dat ze graag allemaal wil uitgeven. Maar in Heksendorp bestaat geld niet. De heksjes besluiten om naar de mensenwereld te trekken om snoep te kopen. In de grote stad komen ze erachter dat ze overal geld voor nodig hebben! Het geld vliegt er zo snel doorheen dat er bijna niets meer van overblijft. Bovendien verandert het gedrag van de anders zo vrolijke Lelijke Lura. Ze denkt alleen nog maar aan geld. Wat kan Trezebelle doen om haar vriendinnetje weer te laten lachen? 

Na ‘Heksenketel’ en ‘Heksenbliksem‘ is dit al het derde deel in de heksenserie van Guy Didelez. Net als de twee vorige kan het weer pronken met de humoristische tekeningen van Harmen Van Straaten. De avonturen van het jonge heksje Trezebelle en haar vriendinnen, worden steeds doller en doller. Lezen dus! 

De kikkerkus

Verkrijgbaar in de bib

Zijn mama is dood en zijn papa, koning Adriaan, is bijna altijd op staatsbezoek in een of ander buitenland. Nee, prins Florian heeft het niet getroffen. Hij zit maar thuis in het koninklijk paleis, met twee overbezorgde, oude lakeien en de vreselijke allereerste minister Leonard. Het is een verademing als hij met Annabel, de dochter van de kokkin, bij de kikkerpoel kan spelen. Maar Annabel en haar moeder worden weggestuurd en Leonard brengt verschrikkelijk nieuws…

Kwelduivels

Verkrijgbaar in de bib

Hanne staat vaak alleen op de speelplaats. Niemand kijkt naar haar om. Iedereen vindt Hanne dom. Omdat ze zoveel fouten schrijft. En daarom lachen de klasgenootjes haar uit. Jolien en Glenn lachen het hardst. Zij zijn de allergrootste pestkoppen!

Hanne kan er met niemand over praten. Papa en mama hebben het te druk. Enkel knuffelkonijn Stanis, haar beste vriend, weet hoe rot ze zich voelt. Maar het pesten wordt steeds erger. Als Hanne juf Gerda erover vertelt, komen Jolien en Glenn dat te weten. Ze zijn vastbesloten om Hanne een lesje te leren! En dat loopt uit de hand…

Guy Didelez schreef al eerder een verhaal over pesten. Het pestactieplan. Ook deze keert toont hij hoe genadeloos pestkoppen kunnen zijn en hoe kwetsbaar hun slachtoffers. Een herkenbaar en aangrijpend verhaal dat je zeker niet onverschillig zal laten.

Pestkoppen en Windbuilen

Verkrijgbaar in de bib

Hanne wordt gepest. Omdat ze zoveel fouten schrijft. Maar ook omdat ze elke dag boterhammen met perenconfituur eet en omdat ze een oud en versleten konijn als lievelingsspeelgoed heeft. Jolien lacht het hardst. Haar ouders wonen in een heel duur huis. Hannes ouders hebben nauwelijks genoeg om rond te komen.

En dan is er ook Rachid. Die is zo sterk dat hij zijn eigen kracht niet kent. Jolien heeft hem helemaal ingepalmd en het pesten wordt steeds erger. Als Hanne de juf erover vertelt, komen Jolien en Rachid dat te weten. Ze zijn vastbesloten om haar een lesje te leren!

Wil je de koekjes op deze site aanvaarden ?

Jouw gegevens worden enkel hier gebruikt en niet doorgegeven aan ander partijen. Nog meer info over je privacy kan je hier vinden