Eeuwig zwijgen

Auteur

Guy Didelez

Illustraties

Jan de Maesschalck eerste druk, 

Bram Didelez tweede druk.

Uitgeverij

Uitgeverij Eerste druk Davidsfonds/Infodok, 2004, 128 pagina’s, 14,95 euro, Tweede druk Uitgeverij De Scriptomanen 17,00

Beschikbaar

Dit boek is verkrijgbaar in de boekhandel

Inhoud

De vijftienjarige Janne wordt opgenomen in een psychiatrische instelling. Op haar eigen vraag. Toch is ze nog niet aan praten toe. Niemand weet wat er echt met haar aan de hand is. Zelf zou Janne liever voor eeuwig zwijgen…

Plots neemt er een jongen tegenover mij plaats. En dat terwijl er nog zoveel andere vrije plaatsen zijn. Hij kijkt me recht in het gezicht. Hij is niet echt knap, maar toch heeft hij iets. Komt het misschien door zijn donkere, wat mysterieuze ogen?

Het klikt meteen tussen Sam en Janne. Sams flauwe grapjes, zijn enorme relativeringsvermogen en zijn kleine verrassingen vrolijken Janne op. Maar ze brengen haar ook in verwarring. Zou ze bij hem haar hart kunnen luchten?

Guy Didelez breekt de stilte in Jannes wereld. Hij opent de deuren van een psychiatrische instelling en gunt ons een blik op het dagelijkse leven binnenin. Een plek vol uitersten: van euforische blijdschap tot intens verdriet, van hechte vriendschap tot koele haat, van onmetelijke stiltes tot overdonderende waarheden.

Persreacties

Jonge lezers krijgen met dit boek een goed beeld van wat jonge mensen tot afwijkend gedrag drijft en wat daaraan gedaan kan worden. (De Leeswelp)

De auteur is zeer spaarzaam met informatie, wat in het geval van Janne spanning oproept: de lezer komt steeds iets meer over haar geheim te weten.

In zijn vlotte stijl behandelt Didelez op een actuele en eigentijdse wijze thema’s zoals rouwverwerking, vriendschap, psychiatrische instelling en schuldgevoel. Typisch voor deze schrijver is dat hij de spanning zeer sterk weet op te bouwen en het geheim slechts op de laatste bladzijden weet prijs te geven. (Merksem Vooruit)

Weetjes

Dit boek is gebaseerd op een waargebeurd verhaal. Een meisje die Guy een stukje van haar leven toevertrouwde. 

Guy Didelez bewerkte ‘Eeuwig Zwijgen’ tot een theaterstuk dat in productie genomen werd bij Farce Cancan. 

Daarnaast bewerkte Guy hetzelfde boek ook tot een volavondstuk voor de gezelschappen. Het kan zowel door volwassenen, als door jongeren, als door een combinatie van beiden gespeeld worden.

Het boek dat oorspronkelijk bij het Davidsfonds werd uitgegeven is intussen uitverkocht. Maar de vraag bleef zo groot dat Guy het nu als pod-boek heeft uitgegeven.

Hou je van realistische verhalen als Eeuwig Zwijgen, dan zou je ook Het Pest Actie Plan, (+9), Zie me graag (+9)  Gebroken glimlach, +12)  Puur (+13)  De Cocon (+14) Zoete Wraak (+14) Omdat ik niet wou kussen (+14) Ik ben iemand/niemand (+15) of Pril Geluk (+15) kunnen lezen. Ook ‘Clash,‘De wraak van de Jakjongen’ en ‘Molokai: de tocht van Beeldschoon en Lieveling‘ het eerste boek van de Damiaantrilogie bevatten naast een dosis stevige spanning ook heel veel emoties.  

Wil je de koekjes op deze site aanvaarden ?

Jouw gegevens worden enkel hier gebruikt en niet doorgegeven aan ander partijen. Nog meer info over je privacy kan je hier vinden