Raspoetin duikt weer op

Auteur

Guy Didelez

Illustraties

1e druk: Gunther Segers & Heidi D’hamers

2e druk: Bram Didelez

Uitgeverij

Uitgeverij Abimo, 1e druk 1998, 139 pagina’s, 2e druk 2001, derde druk september 2007, 4e druk augustus 2011, vijfde druk januari 2013, zesde druk 2015, zevende druk 2018, achtste druk 2021

143 pagina’s verkoopprijs in dubbelboek samen met Raspoetin 19,50 euro.

Beschikbaar

Dit boek is verkrijgbaar in de boekhandel

Inhoud

Weinig schrijvers stellen hun lezers zo zwaar op de proef als Guy Didelez. In 1998 pas, tien lange jaren nadat hij voor het eerst over Raspoetin schreef, geeft de auteur eindelijk prijs wat er nadien met die vreselijke pop gebeurde.

Dat bij de aanvang van dit nieuwe boek de wereld onder een rustige wollen winterpels ligt, is slechts schijn. En schijn bedriegt. Wat voor Bram, Sofie, Bert en Peter begint als een doodgewone winter, mondt uit in een angstaanjagende nachtmerrie. Want Raspoetin duikt weer op!

Persreacties

De grootste verdienste van het boek is de volgehouden spanning. De hele sfeerschepping die gesteund wordt door vlot taalgebruik en korte zinnen die het ritme opdrijven, dit alles doet je zelfs als volwassene het verstand uitschakelen. (…) Pretentieloze, maar spannende en goed geschreven boeken als Raspoetin en Raspoetin duikt weer op zijn gangmakers voor het leesplezier. (Jet Marchau in Leesidee)

Didelez’ taalgebruik is vlot en uitdagend en het verhaal is spannend. ‘Raspoetin duikt weer op’ is één van die boeken die lezen plezierig maken en jongeren op weg kunnen zetten naar het betere literaire werk. (Libelle)

Weetjes

Raspoetin duikt weer op is wellicht samen met Raspoetin mijn meest merkwaardige boek. Het werd meer dan 20 jaar uitgegeven en is sindsdien elke dag verkrijgbaar geweest in de boekhandel. Geloof me, er zijn heel weinig boeken in Vlaanderen en Nederland, waar dit voor geldt. De zevende druk die het inmiddels heeft behaald, is wellicht ook nog altijd geen eindpunt want elk jaar opnieuw weet het boek heel wat lezers te fascineren. Samen met Raspoetin, zijn al even spannende voorganger, is het dan ook als misdaadverhaal voor de jeugd een echte klassieker geworden.  

Onder de titel ‘Rasputins hevn’ bracht uitgeverij Leo Vorlag de Noorse vertaling van het boek. 

Wil je meer weten over het toneelstuk Raspoetin (het volavondstuk)?

Wil je nog meer spannende boeken van Guy Didelez lezen kies dan voor ClashDagblind/Nachtblind, Vampiermanieren, Schimmen uit de vergeetput (met daarin Kadavergedaver, Het Infernaat en Duistere Middeleeuwers) Levend lijk en Raspoetin de al even spannende voorganger die samen met dit boek in een tuimelboek werd uitgegeven. Grotere lezers moeten beslist eens kijken naar De wraak van de Jakjongen, dat ik zelfs als mijn allerspannendste boek beschouw. Ook Molokaï: de tocht van Beeldschoon en Lieveling is naast heel emotioneel ook bijzonder spannend.

Wil je meer weten over de historische figuur van Raspoetin lees dan zeker ook Fantasten en Flierefluiters,  een boek waarin ik mijn heel persoonlijke top 10 opmaak van de meest grandioze losbollen en leugenaars aller tijden. En ja hoor, Raspoetin behoort tot beide categorieën!

Wil je de koekjes op deze site aanvaarden ?

Jouw gegevens worden enkel hier gebruikt en niet doorgegeven aan ander partijen. Nog meer info over je privacy kan je hier vinden