Clash

Auteur

Guy Didelez

Uitgeverij

Uitgeverij: Van Halewyck september 2018 

154 pagina’s, 17 euro

Beschikbaar

Dit boek is verkrijgbaar in de boekhandel

Inhoud

‘Op nauwelijks vijf meter van mijn deur wordt mijn voorgevoel werkelijkheid. Precies op het ogenblik dat ik naar de sterren kijk, zie ik een bliksemschicht in de vorm van een mes. Maar het kan niet bliksemen! Er is geen wolkje aan de lucht en er is geen zuchtje wind.’

Leen, een meisje dat in een rolstoel zit, maakt deel uit van de City Rollers. De skaters hangen elk vrij moment rond op het pleintje in de burt, waar ze halsbrekende stunts uithalen. Leen kijkt graag naar de skaters, en vooral naar Skip, de leider van de gang op wie ze stiekem verliefd is. 

Maar op een dag gebeurt er iets akeligs. Leen ziet ‘flitsen voor haar ogen’: een mes, een brand, Skip die bewegingloos op de grond ligt… Ze vreest dat die beelden te maken hebben met verschikkelijke dingen die in de toekomst zullen plaatsvinden. 

Persreacties

Het verhaal is vlot geschreven en leest gemakkelijk. De lezer leest met welke problemen Leen worstelt sinds ze in een rolstoel zit. Niet alleen fysiek is dit een enorme uitdaging, ook emotioneel zit ze in de knoop. Het verhaal is ondanks deze problematiek heel luchtig. (Pluizer) 

Het is geen dik boek, wat maakt dat het boek al snel uit was. Dit lag natuurlijk ook aan de fantastische schrijfstijl.(…) Dit boek toont heel mooi aan dat, ook al moet je met een beperking leven, het leven verder gaat. Leen is hier een prachtig voorbeeld van en ik raad iedereen aan, jong en oud, om dit boek eens in de hand te nemen want je zal er geen spijt van hebben.(Valeries boekenwereld) 

Weetjes

Clash werd eerst als musical geschreven. Het Heilig Hart Instituut in Heverlee had mij gevraagd om een musical te schrijven waaraan zoveel mogelijk leerlingen konden meedoen en die in mei 2019 opgevoerd zou worden. Toen de tekst eenmaal af was, kriebelde het zo hard om het verhaal tot een boek te bewerken dat ik er gewoonweg aan moest beginnen.

De musical was trouwens een enorm succes. Het was onvergetelijk om meer dan 80 leerlingen en meer dan 20 leerkrachten te horen en zien spelen, dansen, zingen, skaten… En ook al zo mooi: twee dagen voor de musical in première ging, werd het Heilig Hart Instituut Heverlee uitgeroepen tot ‘de strafste school van Vlaanderen.’ Nora Gharib en Tom De Cock, boegbeelden van de jury, schreven in hun verslag o.a. ‘De musicalvoorstelling was van een betoverend niveau en diep betekenisvol van inhoud.’

Wil je nog meer spannende boeken van Guy Didelez lezen kies dan voor Dagblind/Nachtblind, Vampiermanieren, Schimmen uit de vergeetput (met daarin Kadavergedaver, Het Infernaat en Duistere Middeleeuwers) Levend lijk, Raspoetin dat samen met Raspoetin duikt weer op, het al even spannende vervolg op Raspoetin in een tuimelboek werd uitgegeven. Grotere lezers moeten beslist eens kijken naar De wraak van de Jakjongen, dat ik zelfs als mijn allerspannendste boek beschouw. Ook Molokaï: de tocht van Beeldschoon en Lieveling is naast heel emotioneel ook bijzonder spannend. 

Wil je de koekjes op deze site aanvaarden ?

Jouw gegevens worden enkel hier gebruikt en niet doorgegeven aan ander partijen. Nog meer info over je privacy kan je hier vinden