+15

De wraak van de jakjongen

Verkrijgbaar in de handel

Wanneer de Chinees-Vlaamse Xilian dertien wordt, geeft haar vader haar een brief. Die is opgesteld in een onleesbaar pictogrammenschrift en werd door haar moeder kort voor haar dood geschreven. Xilian wil naar het geboortedorp van haar moeder om daar iemand te vinden die de brief kan vertalen. Pas op haar vijftiende stemt papa toe om de gevaarlijke paardentocht hoog in de besneeuwde bergen te ondernemen. Bij aankomst in China blijkt hun gids plots overleden. Zijn plaats wordt ingenomen door een zeer onheilspellende man die dingen over Xilian weet die niemand kan weten. 

Ik ben iemand/niemand

Verkrijgbaar in de handel

Realistisch relaas over generatiearmoede achter anonieme gevels.

Ik ben iemand/niemand is het unieke en waargebeurde verhaal van Emilie en haar gezin. Zij slaagt erin om alles, van bij haar geboorte tot vandaag, nu ze eenendertig is, neer te laten schrijven in een roman over haar leven. Ze heeft het over haar turbulente schoolcarrière, haar wilde uitgaansperiode en over haar liefdes. Maar vooral over haar leven in armoede in onze welvaartmaatschappij.

Pril geluk

Verkrijgbaar in de bib

‘Pril Geluk’ is de lieflijke klinkende naam van het opvanghuis waar Hanne Daelemans samen met haar broer en zus en tal van andere kinderen terechtkomt. Veel ‘lieflijks’ valt er in dit gruwelhuis niet te ontdekken. De eigenaars voeren een waar terreurbewind en zijn vooral geïnteresseerd hoeveel alles opbrengt. Hoewel de kelders barsten van het eten krijgen de kinderen alleen maar brood- en speculoospap. Ze worden meedogenloos gestraft zodra er nog maar gedacht wordt dat ze buiten de lijntjes lopen.

Wil je de koekjes op deze site aanvaarden ?

Jouw gegevens worden enkel hier gebruikt en niet doorgegeven aan ander partijen. Nog meer info over je privacy kan je hier vinden