Gebroken glimlach

Auteur

Guy Didelez

Uitgeverij

Uitgeverij Clavis, eerste druk 2009, 125 pagina’s

tweede druk uitgeverij Manteau 2012;

3e druk Uitgeverij Ploegsma (143 pagina’s)

4e en 5e druk Uitgeverij Van Halewyck 143 pagina’s

6e druk Uitgeverij Peclckmans

Beschikbaar

Dit boek is verkrijgbaar in de boekhandel aan 17,00 euro.

Inhoud

Kaat is in de wolken: ze heeft net leren chatten en maakt al meteen een vriend, Wannes. Het klikt tussen de twee jongeren en al gauw wil Wannes weten hoe het meisje eruitziet. Kaat is echter te beschaamd om een foto online te zetten. Ze heeft een gespleten lip en is erg onzeker over haar uiterlijk. Lien, de beste vriendin van Kaat, stelt het meisje gerust: na alle operaties kun je er bijna niets meer van zien. Toch wil Kaat liever wat wachten. Ze wordt immers opnieuw geopereerd en daarna zal ze er nog beter uitzien. Pas dan zal ze Wannes een foto laten zien. Maar vlak na de operatie staat de jongen zomaar voor de deur.

Een optimistisch boek over een meisje dat leert leven met een aangeboren gelaatsafwijking. Een sterk geschreven verhaal dat het thema op een positieve manier bespreekbaar maakt.

Persreacties

Ik moet zeggen dat ik mezelf helemaal in Kaat herken. Alleen ben ik 18 en moet ik de operatie van Kaat nog ondergaan. Dat is het grappige aan het boek. Ik heb nu zoveel informatie uit het boek gehaald over de desbetreffende operatie dat ik ongeveer al weet hoe het zal worden. (Uit een brief van een meisje die met een lipspleetje geboren werd).

De auteur is er in ieder geval in geslaagd een mooi en realistisch beeld te geven van de leefwereld van jongeren met een aangeboren gelaatsafwijking. (Pluizuit)

Een positief verhaal over een meisje dat wel weet wat ze wil en met vallen en opstaan en veel moed ook bereikt wat ze wil. (www.leestafel.info)

Je hebt het boek zo uit: het bevat korte hoofdstukken, een groot lettertype en weinig pagina’s. Dat is niet het enige waardoor je zo door het verhaal vliegt, de schrijfstijl van Guy Didelez werkt hier zeker aan mee. (Chicklit) 

Didelez creëert een veilige omgeving om in gesprek te gaan en biedt een positieve ruimte aan die uitnodigt tot dialoog in de vorm van een toegankelijk verhaal.(Valeries boekenwereld) 

(Over de toneelvoorstelling op basis van dit boek) ‘Een eerlijke, integere, boeiende en met opvallend enthousiasme gebrachte voorstelling. Niet belerend of oubollig maar herkenbaar en fris.’Jan Verheyen over de theatervoorstelling gebaseerd op het boek. 

Weetjes

Dit boek kwam tot stand in samenwerking met VAGA vzw. Vereniging voor Aangeboren Gelaatsafwijkingen. Onder de Hoge Bescherming van Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Mathilde. 

Guy Didelez schreef intussen samen met Dirk Dobbeleers een toneelstuk dat gedeeltelijk op dit boek gebaseerd is en geschreven werd in opdracht van het Educatief Theater Antwerpen. Het stuk werd al tientallen keren met heel veel succes opgevoerd en is nu overgenomen door Pacoproducties.

Hou je van realistische verhalen als Gebroken Glimlach, dan zou je ook Het Pest Actie Plan, (+9), Zie me graag (+9)  Eeuwig Zwijgen (+12)  Puur (+13)  De Cocon (+14) Zoete Wraak (+14) Omdat ik niet wou kussen (+14) Ik ben iemand/niemand (+15) of Pril Geluk (+15) kunnen lezen. Ook ‘Clash‘, De wraak van de jakjongen’  en ‘Molokai: de tocht van Beeldschoon en Lieveling‘ het eerste boek van de Damiaantrilogie bevatten naast een dosis stevige spanning ook heel veel emoties.  

Wil je de koekjes op deze site aanvaarden ?

Jouw gegevens worden enkel hier gebruikt en niet doorgegeven aan ander partijen. Nog meer info over je privacy kan je hier vinden