Molokai: de tocht van Beeldschoon en Lieveling

Auteur

Guy Didelez

Uitgeverij

Uitgeverij Pelckmans

208 pagina’s, €17,00

Bijna beschikbaar

Geplande publicatiedatum: 14 mei 2021

Inhoud

Wie Molokai zegt, denkt aan melaatsheid en aan Pater Damiaan, de man die werd verkozen tot ‘De Grootste Belg’ ooit. Hij koos ervoor om naar dit grimmige ‘eiland van de levende doden’ te verhuizen om de zieken die er terechtkwamen een zo menswaardig mogelijk bestaan te geven. Het kostte hem zijn leven.

Toch wordt er in dit eerste luik van deze meeslepende trilogie, nog voor de komst van Damiaan, ook schoonheid naar Molokai gebracht. Dat gebeurt in de vorm van Kanani, een veertienjarig meisje van wie de naam in het Hawaïaans ‘Beeldschoon’ betekent. Wanneer ze op haar lichaam vlekken vertoont, wordt ze door meedogenloze leprajagers naar een schip gevoerd dat haar naar dit vreselijke eiland zal brengen. Haar ouders, haar zusje, haar hele leven moet ze achter zich laten. Haar naam wordt uit het dorpsregister geschrapt en ze houdt officieel op te bestaan.

Er is echter één lichtpuntje: Kaipo, wiens naam ‘Lieveling’ betekent. Ook hij komt op het schip terecht en is meteen door haar schoonheid getroffen. Misschien wil hij wel voor haar zorgen en zij voor hem en kunnen ze samen nog iets van een toekomst opbouwen? Maar als het schip bij Molokai arriveert, woedt er een verschrikkelijke storm. Omdat de roeiboten op de klippen zouden slaan, weigert de kapitein ze neer te laten. Er zit maar één ding op: de melaatsen moeten zelf zwemmend het eiland van de verschrikking proberen te bereiken…

Weetjes

Dit boek kwam tot stand in samenwerking met Damiaanactie.

Molokaï: de tocht van Beeldschoon en Lieveling is een boek dat tegelijk heel spannend en heel emotioneel is.

Wil je nog meer spannende boeken van Guy Didelez lezen kies dan voor Dagblind/Nachtblind, Vampiermanieren, Schimmen uit de vergeetput (met daarin Kadavergedaver, Het Infernaat en Duistere Middeleeuwers) Levend lijk, ClashRaspoetin en Raspoetin duikt weer op, het al even spannende vervolg op Raspoetin dat in een tuimelboek werd uitgegeven. Grotere lezers moeten beslist eens kijken naar De wraak van de Jakjongen, dat ik zelfs als mijn allerspannendste boek beschouw.

Voel je je vooral aangetrokken tot boeken die je tot in het diepst van je ziel raken gan dan op zoek naar Het Pest Actie Plan, (+9), Zie me graag (+9)  Eeuwig Zwijgen (+12) Gebroken Glimlach (+12)  Puur (+13)  De Cocon (+14) Zoete Wraak (+14) Omdat ik niet wou kussen (+14) Ik ben iemand/niemand (+15) of Pril Geluk (+15)

 

Website: Bits & Bees – Lien Dierickx

Wil je de koekjes op deze site aanvaarden ?

Jouw gegevens worden enkel hier gebruikt en niet doorgegeven aan ander partijen. Nog meer info over je privacy kan je hier vinden