Waanzinnig en waargebeurd

Auteur

Guy Didelez  en Frank Pollet

 

Illustraties

Illustraties + cover: Carré Cartoons (www.carrecartoons.be) 

Uitgeverij

Van Halewyck, juni 2019 170 pagina’s, 15 euro

Beschikbaar

Dit boek is verkrijgbaar in de boekhandel

Inhoud

Heb je ooit al gehoord van een beûnaap, een kathedralenlikker, een raketman, een borstenbreister of een verzamelaar van gebruikte kunstgebitten? Wil je meer weten over een tsunami van bier waarin twee huizen werden platgewalst en acht mensen verdronken? Ben je benieuwd waarom iemand ’s nachts vier uur lang zwemmend probeerde een cruiseschip in te halen? Schiet dan als de bliksem je zwemlbroek, je bi- of boerkini of zelfs je duikpak aan om je in deze waargebeurde verhalen onder te dompelen.

Voor het derde boek uit deze reeks, lieten de twee schrijvers zich zelfs tot heuse Schotse Lords benoemen. 

Opnieuw met schitterende cartoons die het lezen nog grappiger maken. 

Weetjes

Waanzinnig & Waargebeurd maakt deel uit van de ‘Puntjepuntjepuntje en Waargebeurdreeks’. Nog boeken in deze serie zijn het vaak spannende ‘Onopgelost & Waargebeurd‘  het hilarische ‘Keigrappig en Waargebeurd‘ en  ‘Beestig en waargebeurd‘, een boek vol onvoorspelbare én onvoorstelbare  dierenverhalen.

Nog altijd niet genoeg van ongelooflijke en waargebeurde verhalen? Ga dan zeker ook op zoek naar ‘Oplichters en Afpersers’ met daarin mijn hoogstpersoonlijke top 10 of de allerstrafste oplichters en afpersers aller tijden.  Onder de titel ‘Fantasten en Flierefluiters‘ is er  intussen trouwens al een tweede boek in die nieuwe reeks verschenen. Het bevat een mix van  mensen die de meest ongelofelijke dingen hebben uitgespookt. Van een krachtpatser als John Massis, over een bizarre kunstenaar en zakkenvuller als Salvador Dali tot bizarre en duistere figuren als Raspoetin en Erik Jan Hanussen, over wie ik eerder het boek ‘In het teken van de Ram‘ schreef.

Wist je trouwens dat Guy maandelijks een van die ongelooflijke maar waargebeurde verhalen vertelt voor Eclips-TV, een zender  die zich op jong en oud, maar toch vooral op +55 richt. Hieronder kun je trouwens van een van die vertellingen genieten. Zo zie je maar dat elke leeftijd van deze verhalen geniet!

Wil je de koekjes op deze site aanvaarden ?

Jouw gegevens worden enkel hier gebruikt en niet doorgegeven aan ander partijen. Nog meer info over je privacy kan je hier vinden