Keigrappig en Waargebeurd

Auteur

Guy Didelez en Frank Pollet

Illustraties

Carré Cartoons (www.carrecartoons.be) 

Uitgeverij

Van Halewyck, 1e druk juni 2018

2e druk Pelckmans december 2020

149 pagina’s, 14,50 euro

Beschikbaar

Dit boek is verkrijgbaar in de boekhandel

Inhoud

Ben je ooit al met een tank naar school gebracht? Is je vader lid van de Kerk van het Vliegend Spaghettimonster? Of heb je ooit een prijs gewonnen voor het maken van een pakket met daarin een vliegtuigkaper die per parachute naar de politie wordt verzonden?

Natuurlijk is jou dat nog niet overkomen. Maar anderen wél!

KEIGRAPPIG & WAARGEBEURD bundelt de meest onwaarschijnlijke, maar toch waargebeurde verhalen. 

Riem je stevig vast, zodat je niet van je stoel dondert tijdens het lezen van dit bijzonder grappige boek met hilarische cartoons. 

Persreacties

Dit is echt het allerallerallerallerallerALLERgrappigste boek dat ik ooit gelezen heb! (Jonas)

Vooral de verhalen uit Amerika leveren onvoorstelbare voorbeelden op. Van de domste wetten ter wereld – ‘In Minnesota mogen burgers met een kip op hun hoofd de stad Wisconsin niet in.’ – (blz. 24) tot nogal merkwaardige verkeersregels – ‘in Californië mag je als vrouw in je wagen geen badjas dragen.’ (blz. 101). Wat?! Ook de vele verhalen over domme criminelen zullen je absoluut doen grinniken om zoveel stupiditeit. (‘Leesbevordering in de klas’ Boekbevordering en leestips voor de bovenbouw)

Sommige verhalen leveren naast een glimlach (of een uitbundige lach, al naargelang je eigen persoonlijkheid) ook gefronste wenkbrauwen op. Je mag het eigenlijk niet luidop zeggen, maar mensen zijn soms te dom voor woorden en daar zijn deze verhalen zeker een getuigenis van. (Chicklit) 

Weetjes

Keigrappig & Waargebeurd maakt deel uit van de ‘Puntjepuntjepuntje en Waargebeurdreeks’. Nog boeken in deze serie zijn het vaak spannende ‘Onopgelost & Waargebeurd‘  en ‘Waanzinnig en Waargebeurd’, dat dan weer boordevol lachwekkende verhalen staat.  In 2020 verscheen ‘Beestig en waargebeurd‘, een boek vol onvoorspelbare én onvoorstelbare  dierenverhalen.

Nog altijd niet genoeg van ongelooflijke en waargebeurde verhalen? Ga dan zeker ook op zoek naar ‘Oplichters en Afpersers’ met daarin mijn hoogstpersoonlijke top 10 of de allerstrafste oplichters en afpersers aller tijden.  Onder de titel ‘Fantasten en Flierefluiters‘ is er  intussen trouwens al een tweede boek in die nieuwe reeks verschenen. Het bevat een mix van  mensen die de meest ongelofelijke dingen in hun leven hebben gedaan: van een krachtpatser als John Massis, over een bizarre kunstenaar en zakkenvuller als Salvador Dali tot bizarre en duistere figuren als Raspoetin en Erik Jan Hanussen.

Wist je trouwens dat Guy maandelijks een van die ongelooflijke maar waargebeurde verhalen vertelt voor Eclips-TV, een zender  die zich op jong en oud, maar toch vooral op +55 richt. Bij ‘Waanzinnig en waargebeurd’ kun je trouwens van een van die verhalen genieten. Zo zie je maar dat elke leeftijd van deze verhalen geniet!

Wil je de koekjes op deze site aanvaarden ?

Jouw gegevens worden enkel hier gebruikt en niet doorgegeven aan ander partijen. Nog meer info over je privacy kan je hier vinden