Gasten zijn lasten

Info

BLIJSPELEN

Titel: Gasten zijn lasten (Aantal opvoeringen: 114)

Auteurs: Paul Coppens en Guy Didelez

Genre: blijspel

Duur: Avondvullend

Decor: Een living

Bezetting: 4 dames, 4 heren

Inhoud

Gevert Burg is schrijver van romantische, passievolle romans. Niemand weet dat zijn schoonmoeder, die eindeloos over haar talloze minnaars kon vertellen, hem daarbij als inspiratiebron diende. Maar schoonmama zit nu in een bejaardentehuis en Gevert voelt hoe de inspiratiebron hoe langer hoe droger komt te staan. De oude vrouw móét bij hem intrekken. Gevert neemt contact op met een sociaal assistente. Zij belooft om een rapport op te stellen. Enkel indien Gevert blijk geeft van een onberispelijk gedrag mag zijn schoonmoeder bij hem intrekken.

Maar zo ver is het nog lang niet. Want ondertussen is Liliane, een nieuwe buurvrouw bij Gevert komen aanbellen. Ze werd door haar man afgeranseld en komt bij de schrijver steun zoeken. Gevert stemt toe dat ze een poosje bij hem blijft, waarop Liliane prompt uitbazuint dat ze zich in een vrouwenvluchthuis bevindt. De vrouwen stromen toe, net op het ogenblik dat de sociaal assistente zal terugkomen…

Van dan af wordt het vrouwenvluchthuis vooral een vrouwenkluchthuis…

Persreacties

‘Zeer pittige, sprankelende dialogen die non stop het stuk vooruitslepen (…) Het stuk verveelt geen moment en dat wil toch wat zeggen.’ (Gazet van Antwerpen)

‘Gasten zijn Lasten is een stuk dat best te pruimen valt. Dat is niet alleen te danken aan het snelle ritme van de luchtige dialogen maar ook aan de bizarre wendingen die het stuk soms neemt.’ (Het Nieuwsblad)

Weetjes

Het stuk kan op eenvoudige aanvraag verkregen worden bij guy.didelez@telenet.be of Auteursbureau Almo

Net als bij voorbeeld ‘Pak in Stap uit‘, ‘Het Wittebroodslijk‘, ‘Dolly en Dot‘, ‘Pompen of verzuipen‘… allemaal stukken die Paul Coppens en Guy Didelez samen schreven, groeide ook Gasten zijn Lasten uit tot een blijspel dat bijzonder veel door het amateurtheater werd en wordt opgevoerd en intussen ook al meer dan 100 opvoeringen telt.

Ben je met je gezelschap op zoek naar andere komische volavondstukken die Guy al dan niet samen met een co-auteur schreef? Ga dan zeker ook eens kijken naar: Geelzucht, De splitsing van het Atomium, Het Wittebroodslijk, ‘Barak Faunus , Niet pluis op de buis, Pompen of verzuipen, Dolly en Dot, Pak in Stap uit, ‘Opgepast ongepast‘, Het huis in de bocht, Waar de stal bleef stille staan en ‘Het Sacochenvirus’, het allernieuwste stuk van Coppens en Didelez.

Wil je de koekjes op deze site aanvaarden ?

Jouw gegevens worden enkel hier gebruikt en niet doorgegeven aan ander partijen. Nog meer info over je privacy kan je hier vinden