De splitsing van het atomium

Info

BLIJSPEL

Titel: De Splitsing van het Atomium

Aantal opvoeringen 4

Auteurs: Guy Didelez en Dirk Dobbeleers

Genre: Blijspel

Duur: Avondvullend

Decor: Een woonkamer

Bezetting: 5 personages en 1 figurant (3 heren, 2 dames; het geslacht van de zesde acteur (een journalist) speelt geen rol.

Inhoud

Gilbert Noens is een onhandige, wat wereldvreemde werknemer bij het ‘Beheer van Grootschalige Monumenten van Nationaal Belang’. Hij stelt er de poetsbeurten van de monumenten op. Omdat die niet worden nageleefd, is hij in de loop van de jaren een totaal ambitieloos iemand geworden. Gilbert is al meer dan 20 jaar getrouwd met Astrid Brusseleers. Zij is veel levendiger dan Gilbert. Omdat alle fut uit hun huwelijk is verdwenen, zoekt Astrid op datingsites naar de prins op het witte paard.

Om de hoek woont Gilberts schoonmoeder, Fabienne. Zij is een grote fan van het koningshuis en in het bijzonder van koningin Fabiola. Louke is de onderbuur van Astrid en Gilbert. Hij is homo, maar trouw in zijn vriendschap voor beiden en wil voor iedereen goed doen.

Gilberts rustige leventje wordt helemaal overhoop gegooid wanneer hij – in voorbereiding van de eventuele definitieve splitsing van België – de opdracht krijgt het atomium te splitsen. Als hij erin slaagt, levert dit hem een promotie en een flinke financiële bonus op. Astrid is met de klap opnieuw in hem geïnteresseerd. Een man met ambitie (en met veel geld…) daar droomt ze al zo lang van. Maar net nu heeft ze via het internet kennis gemaakt met Filip, een knappe, stoere bink die het geld laat rinkelen.  

Gilbert stelt vast dat het aartsmoeilijk is om het atomium eerlijk te verdelen over de Vlaamse, Franse en Duitstalige gemeenschap. En er is uiteraard ook nog Brussel. Omdat het niet snel genoeg vooruitgaat, maakt Astrid toch maar een afspraak met Filip. Wanneer de pers verneemt dat het atomium gesplitst zal worden, wil Yvette (of Ivan) de Vadder een exclusief interview met Gilbert.

Slaagt Gilbert er met de hulp van Louke in één of meerdere bollen van het atomium te verkopen? Gaat Astrid er met Filip vandoor? En wat doet Fabienne om de splitsing van België tegen te houden?

Deze en nog meer antwoorden vindt u in dit hilarische toneelstuk dat bij uw publiek zal inslaan als… nou ja, als een atoomsplitsing!  

Weetjes

Het stuk is bij SABAM gedeponeerd. Interesse om het te lezen? Stuur dan een mailtje naar guy.didelez@telenet.be. 

Op zoek naar andere dolkomische toneelstukken om met uw groep te spelen? Neem dan zeker ook eens een kijkje op Geelzucht, Het WittebroodslijkBarak Faunus, Niet pluis op de buis, Pompen of verzuipenDolly en DotOpgepast Ongepast, Pak in Stap uitGasten zijn LastenHet huis in de bocht, Waar de stal bleef stille staan en ‘Het Sacochenvirus‘ het allernieuwste stuk van Coppens en Didelez.

Wil je de koekjes op deze site aanvaarden ?

Jouw gegevens worden enkel hier gebruikt en niet doorgegeven aan ander partijen. Nog meer info over je privacy kan je hier vinden