Niet pluis op de buis

Info

Titel: Niet pluis op de buis (Aantal opvoeringen: 16)

Auteurs: Guy Didelez en Dirk Dobbeleers

Genre: Blijspel

Duur: Avondvullend

Decor: Een living

Bezetting: 4 dames – 3 heren

Inhoud

Na meer dan twintig jaar trouwe dienst wordt Lode op zijn werk ontslagen. Eigenlijk vindt hij dit helemaal niet zo erg… Eindelijk zal hij opnieuw van het leven kunnen genieten. Gewoon de dingen doen die hij graag doet: pintje drinken, t.v. kijken… Maar Lode weet ook dat hij dit niet aan zijn vrouw kan vertellen. Die zou hem bedelven onder de klusjes die dringend in huis moeten uitgevoerd worden. Daarom doet Lode alsof hij zwaar depressief is…

Hij speelt dit met zo’n overtuiging dat zijn huisgenoten hem zonder meer geloven. Wanneer even later de beeldbuis van de televisie springt, vrezen ze zelfs dat hij zijn depressie nooit meer te boven zal komen. Samen met de buren besluiten ze daarom zelf de televisieprogramma’s na te spelen.

De ene knotsgekke situatie volgt de andere op: het nieuws, het weerbericht, de Telepuppies, de soap… Zowat alle televisieprogramma’s passeren de revue en wanneer een toevallige bezoekster even later aanbelt met de bedoeling haar geloof te verkondigen en Lode verkeerdelijk denkt dat zij het ‘laatavondprogramma voor volwassenen’ komt verzorgen is het hek helemaal van de dam.

Niet pluis op de buis… Een een parodie op de televisiewereld die uw publiek ongetwijfeld doet schaterlachen.

Weetjes

Het stuk kan op eenvoudige aanvraag verkregen worden bij guy.didelez@telenet.be.

Ben je met je gezelschap op zoek naar andere komische volavondstukken die Guy al dan niet samen met een co-auteur schreef? Ga dan zeker ook eens kijken naar: Geelzucht, De splitsing van het Atomium, Het Wittebroodslijk, ‘Barak Faunus  Pompen of verzuipenDolly en DotOpgepast Ongepast, Pak in Stap uitGasten zijn LastenHet huis in de bocht, Waar de stal bleef stille staan en ‘Het Sacochenvirus’  het allernieuwste stuk van Coppens en Didelez.

Wil je de koekjes op deze site aanvaarden ?

Jouw gegevens worden enkel hier gebruikt en niet doorgegeven aan ander partijen. Nog meer info over je privacy kan je hier vinden