Het Sacochenvirus

Info

BLIJSPEL

Titel: Het sacochenvirus

Auteurs: Guy Didelez en Paul Coppens

Genre: Blijspel

Duur: Avondvullend

Decor: een living

Bezetting: 5 dames, 3 heren

Inhoud

Op hun trouwdag heeft Lars, de man van Benedikt, iets uitgespookt dat haar niet zint. Sindsdien koopt ze elke week een sacoche. 68 stuks heeft ze er al en ze is nog niet van plan om ermee te stoppen.

Als ze op een dag samen met haar vriendin Saskia een volgend exemplaar wil gaan kopen, komt buurvrouw Hermine – die altijd wel iets komt lenen – binnenvallen. Hermine merkt nu pas voor het eerst die geweldige collectie. Benedikt heeft schrik dat ze in de toekomst ook haar sacochen wil komen lenen en Saskia verzint daarom een verhaal. Benedikt is in een club. Een sacochenclub. Ze heeft een sacochenvirus opgelopen.

Dat is het begin van een hele mallemolen van misverstanden waarin ook Lars hals over kop meedraait, vooral wanneer zijn toekomst voorspeld wordt

Vergeet tussen het lachen door niet om naar adem te happen.

Weetjes

In het verleden bewerkte Paul Coppens heel wat boeken van Guy tot heerlijke toneelstukken. (Stemmen van de Overkant, Pril Geluk, Zwanenzang, De Hofkes…) Tegelijk schreven ze ook talloze stukken samen. Daarbij concentreerde Guy zich vooral op de korte inhouden en Paul op de dialogen. Vooral hun blijspelen kenden heel veel succes in het amateurtheater en werden soms honderden keren opgevoerd.

In de loop van de jaren verminderde de samenwerking jammer genoeg. Paul bleef als theaterman het publiek verrassen, terwijl Guy zich nog harder op zijn boeken en zijn lezingen concentreerde. Maar door corona vielen vele lezingen weg en kregen ze weer eens tijd om samen een nieuw blijspel te schrijven. De resulteerde in ‘Het coronavirus’ dat door de gezelschappen zeer enthousiast gelezen werd. Er waren al snel gezelschappen die het wilden programmeren maar eveneens door corona werden alle mooie plannen weer opgeborgen. Hopelijk schiet dit lachstuk wél uit zijn startblokken zodra de pandemie overwonnen wordt.

Wil je de koekjes op deze site aanvaarden ?

Jouw gegevens worden enkel hier gebruikt en niet doorgegeven aan ander partijen. Nog meer info over je privacy kan je hier vinden