Het ware verhaal van Calamity Jane:

een musical

Info

MUSICAL

Auteurs: Patrick Bernauw en Guy Didelez
 

Muziek: Fernand Bernauw en Piet Triest

Genre: Musical

Duur: Avondvullend (minimusical: 75 min.)

(Aantal opvoeringen musical: 25 – minimusical: 13)

Inhoud

Deze spetterende musical vol wilde cowboys en een zo mogelijk nog heldhaftiger manwijf in de hoofdrol is gebaseerd op historische gegevens. Die zijn terug te vinden in het dagboek in briefvorm dat de wildwest-heldin haar leven lang bijhield en in de biografie die zij met de hulp van een ghostwriter liet verschijnen.

Daarin vertelt ze onder meer hoe ze destijds haar dochter Janey afstond voor adopite – de dochter die ze had uit een relatie met een andere legende van de Far-West, namelijk revolverheld Wild Bill Hickock.

Jane stond haar dochter af aan een Engelse koopvaardijkapitein en zijn echtgenote met de bedoeling het meisje een beschaafde opvoeding te geven, ver weg van het woeste Wilde Westen. Janey kreeg in eerste instantie niet te horen wie haar werkelijke moeder was.

Toen Janey al volwassen was geworden, wilde Jane haar dochter terug. Maar zou de dochter haar nog wel aanvaarden als haar moeder? En zou de moeder aanvaarden wat er van de dochter geworden was?

Weetjes

De Dochter van Calamity Jane’ (geschreven in samenwerking met Patrick Bernauw) werd in 1997 bekroond met de Theaterprijs Wim Verbeke voor adolescententoneel. Later verscheen er ook een monoloog, deze musicalversie én een bijhorende CD met 12 liedjes en 2 sfeerstukken.

Het toneelstuk werd in 2016 door uitgeverij De Scriptomanen in boekvorm uitgegeven. 

Op zoek naar een andere spetterende muiscal? Neem dan zeker een kijkje bij Fietselen. Ben je op zoek naar een spetterende musical voor de jeugd , dan is Clash een aanrader.

Wil je de koekjes op deze site aanvaarden ?

Jouw gegevens worden enkel hier gebruikt en niet doorgegeven aan ander partijen. Nog meer info over je privacy kan je hier vinden