Fietselen

Info

MUSICAL

Titel: Fietselen

Auteurs: Paul Coppens en Guy Didelez

Aantal opvoeringen: 4

Muziek: Mark De Cock

Genre: Komische Musical

Duur: Avondvullend

Decor: Zetstukken

Bezetting: 12 dames, 1 heer

Inhoud

Elke dinsdagavond komen Andrea en haar vriendinnen samen om te ‘fietselen’. Ze kijken er stuk voor stuk en elke keer opnieuw naar uit, want ‘fietselen’ is veel meer dan zomaar wat gaan fietsen. ‘Fietselen’ is immers synoniem voor vriendschap, het is samen lief en leed delen, het is zuurstof opdoen om even de problemen van alledag te kunnen vergeten.

Na verloop van tijd ontstaat bij de fietsende vrouwen de idee om met een zanggroep te beginnen. Geen klassiek vrouwenkoor, maar gewoon een toffe meidengroep, die ongeremd en met veel humor hun dagelijkse situatie bezingen.

Een eerste optreden lonkt. Blankenberge… Wordt dit de start voor een muzikale carrière?

Weetje

Hoewel de meeste andere stukken die Guy samen met Paul Coppens schreef in de loop der jaren heel veel in het amateurtheater gespeeld zijn, bleef  ‘Fietselen’ zo’n 15 jaar ongespeeld in de lade liggen. Na al die tijd werd het toch opgepikt door theater Amatogo dat het stuk in maart 2014 in CC Kadans in Wuustwezel bracht. Met een ongezien succes! Keer op keer trakteerden de toeschouwers de acteurs op een staande ovatie. Het is voor de auteurs intussen dus wel duidelijk geworden: dit stuk sméékt naar nóg opvoeringen… Gezelschappen die het stuk willen lezen, kunnen het dan ook aanvragen via guy.didelez@telenet.be.

Op zoek naar een andere spetterende muiscal? Neem dan zeker een kijkje bij het ware verhaal van Calamity Jane.  Wil je liever een musical met en voor de jeugd brengen, kies dan voor Clash.

Wil je de koekjes op deze site aanvaarden ?

Jouw gegevens worden enkel hier gebruikt en niet doorgegeven aan ander partijen. Nog meer info over je privacy kan je hier vinden