Geelzucht

Info

Titel: Geelzucht (Aantal opvoeringen: 82)

Auteur: Guy Didelez

Genre: Satire/Bittere komedie

Duur: Avondvullend

Decor: Een leraarskamer

Bezetting: 2 dames – 4 heren (sommige heren- en damesrollen zijn omwisselbaar)

Inhoud

In het ‘Institut Pimprenelle’, een kleine eliteschool voor de betere klasse, werken een aantal leerkrachten die balen van het onderwijs. Elk van hen zoekt een manier om de dagelijkse sleur te overleven. Voor de een is het de drank, voor de ander de dictatuur, voor een derde zijn het de peppillen. De directrice bijt zich vast in allerhande futiliteiten.

Maar dan komt een nieuwe, idealistische en wereldvreemde leraar de rangen ‘versterken’. Zal hij zich aanpassen aan de geldende gebruiken? Zal hij zijn wereldvreemd idealisme verliezen of zijn eigenheid behouden?

Geelzucht: Een vergrootglas op het onderwijs.

Weetjes

Het stuk werd destijds ook in boekvorm uitgegeven.

Het kan op eenvoudige aanvraag verkregen worden bij guy.didelez@telenet.be of Auteursburea Almo. 

Ben je met je gezelschap op zoek naar andere volavond-lachstukken die Guy al dan niet samen met een co-auteur schreef? Ga dan zeker ook eens kijken naar:
Het WittebroodslijkDe splitsing van het Atomium, Barak Faunus, Niet pluis op de buis, Pompen of verzuipenDolly en DotOpgepast Ongepast, Pak in Stap uitGasten zijn LastenHet huis in de bocht, Waar de stal bleef stille staan en ‘Het Sacochenvirus’, het allernieuwste stuk van Coppens en Didelez.  

 

Wil je de koekjes op deze site aanvaarden ?

Jouw gegevens worden enkel hier gebruikt en niet doorgegeven aan ander partijen. Nog meer info over je privacy kan je hier vinden