Het wittebroodslijk

Info

KOMISCHE THRILLERS

Titel: Het Wittebroodslijk (Aantal opvoeringen: 306

Auteurs: Paul Coppens en Guy Didelez

Genre: Komische thriller

Duur: Avondvullend

Decor: Een living

Bezetting: 5 dames, 4 heren

Inhoud

Wanneer Patsy en Mark tijdens hun eerste huwelijksnacht hun woning betrekken, worden ze geconfronteerd met een huwelijksgrap die wel kan tellen… In hun slaapkamer wachten hen zeven flink uit de kluiten gewassen varkens, die weggehaald zijn uit de stal van hun buurman, boer Amedee. Gelukkig is die dadelijk bereid om midden in de nacht, samen met zijn knecht, de varkens terug te komen ophalen. Maar tijdens deze ‘manoeuvres’ verdwijnt de knecht spoorloos.

Enige tijd later vindt Mark hem terug in de ingemaakte kast. Dood en met een vleesmes in zijn rug! Mark besluit dit voor zijn kersverse bruidje verborgen te houden. Maar het lijkt erop dat dit niet zo eenvoudig zal zijn, want korte tijd later ontvangt hij een mysterieus telefoontje, waarin iemand hem van moord beschuldigt…

Dit is het begin van een hele reeks komische en tegelijk geheimzinnige gebeurtenissen, waarin het pas getrouwde koppeltje verwikkeld zal raken.

Het Wittebroodslijk: ook tijdens de wittebroodsweken kan het niet altijd kaviaar zijn.

Weetjes

Het stuk kan op eenvoudige aanvraag verkregen worden bij guy.didelez@telenet.be of auteursbureau Almo

Samen met Het Pest Actie Plan en Pak in stap uit hoort dit stuk bij de top 3 van Guy’s meest gespeelde stukken.

Ben je met je gezelschap op zoek naar andere komische volavondstukken die Guy al dan niet samen met een co-auteur schreef? Ga dan zeker ook eens kijken naar: : Geelzucht, De splitsing van het Atomium, Barak Faunus, Niet pluis op de buis, Pompen of verzuipenDolly en DotOpgepast Ongepast, Pak in Stap uitGasten zijn LastenHet huis in de bocht, Waar de stal bleef stille staan en ‘Het Sacochenvirus’  het allernieuwste stuk van Coppens en Didelez.

Wil je de koekjes op deze site aanvaarden ?

Jouw gegevens worden enkel hier gebruikt en niet doorgegeven aan ander partijen. Nog meer info over je privacy kan je hier vinden