Dolly en dot

Info

BLIJSPELEN

Titel: Dolly en Dot (Aantal opvoeringen 102)

Auteurs: Paul Coppens en Guy Didelez

Genre: Blijspel

Duur: Avondvullend

Decor: Een woonkamer

Bezetting: 4 dames, 3 heren

Inhoud

Dolly zit zwaar in de problemen. Haar vriend Karel is ervandoor zonder haar ook maar één eurocent achter te laten. Dolly is razend op alle mannen: voor haar géén venten meer aan haar lijf!

Maar Dolly heeft geld nodig. Gelukkig ontmoet ze Huguette, een rijke, knappe vrouw die er een minnaar op nahoudt, wat haar een schuldcomplex bezorgt t.o.v. haar man Lionel. Dolly belooft Huguette tegen betaling met Lionel aan te pappen. Op die manier hoeft zij zich niet schuldig meer te voelen.

Onder een vals voorwendsel lokt Dolly Lionel mee naar huis. Hoe kan ze hem in huis houden zonder dat hij aan haar zal zitten?

Geen moeilijke opdracht want in huis is ook nog Dot, Dolly’s wat simpele meid, die daarenboven nog een expert in karate is.   

Weetje

Net als bij voorbeeld ‘Pak in Stap uit’, ‘Het Wittebroodslijk‘, ‘Gasten zijn Lasten‘, ‘Pompen of verzuipen‘… allemaal stukken die Paul Coppens en Guy Didelez samen schreven, groeide ook Dolly en Dot uit tot een blijspel dat bijzonder veel door het amateurtheater werd en wordt opgevoerd en intussen ook al meer dan 100 opvoeringen telt.

Ben je met je gezelschap op zoek naar andere komische volavondstukken die Guy al dan niet samen met een co-auteur schreef? Ga dan zeker ook eens kijken naar: Geelzucht, De splitsing van het Atomium, Het Wittebroodslijk, ‘Barak Faunus , Niet pluis op de buis, Pompen of verzuipen, Opgepast Ongepast, Pak in Stap uitGasten zijn LastenHet huis in de bocht, Waar de stal bleef stille staan en ‘Het Sacochenvirus’, het allernieuwste stuk van Coppens en Didelez.

Wil je de koekjes op deze site aanvaarden ?

Jouw gegevens worden enkel hier gebruikt en niet doorgegeven aan ander partijen. Nog meer info over je privacy kan je hier vinden