Pak in, stap uit

Info

BLIJSPELEN

Titel: Pak in Stap uit (Aantal opvoeringen: 477)

Auteurs: Paul Coppens en Guy Didelez

Genre: Blijspel

Duur: Avondvullend

Decor: Living met ernaast, op hoger plateau, een slaapkamer

Bezetting: 4 dames; 3 heren

Inhoud

Robin en Norma zijn zo gelukkig! Vandaag zullen ze scheiden. Het leven ligt beloftevol voor hen open. Robin, zal zich eindelijk eindeloos met zijn computer kunnen bezighouden en Norma hoeft zich niet meer om hem te bekommeren. Haar lokt een leven vol schoonheidsmaskers en warme baden, vol turnoefeningen, trimfietsen, pedicure en manicure…

Er is maar één probleem. Norma’s moeder zal nooit in een scheiding toestemmen. Om haar te overtuigen spreken Robby en Norma af een vreselijke ruzie te ensceneren, waarin ook Doris – Robins liefje – een rol zal spelen.

Maar dan krijgt Robin een telefoon waarin Doris het met hem uitmaakt. Hij durft het niet aan Norma te zeggen, want op die manier zou hij ook haar toekomstplannen dwarsbomen. Er wordt dus uitgekeken naar een vervangster.

En meteen wordt het lachen, brullen, gieren!

Weetje

Met in april 2021 al 477 opvoeringen is Pak in Stap uit Guy’s meest gespeelde volavondstuk. Het is zelfs zijn meest gespeelde stuk na Het Pest Actie Plan dat inmiddels al meer dan 600 (school)opvoeringen kent. 

Toen Pak in Stap uit in 1995 door Theater Barbara in Aalst voor het eerst werd opgevoerd werd het meteen bekroond met de Frans Coolsprijs voor de beste creatie in het amanteurtoneel.

Ben je met je gezelschap op zoek naar andere komische volavondstukken die Guy al dan niet samen met een co-auteur schreef? Ga dan zeker ook eens kijken naar: Geelzucht, De splitsing van het Atomium, Het Wittebroodslijk, ‘Barak Faunus , Niet pluis op de buis, Pompen of verzuipen, Dolly en Dot‘Gasten zijn lasten‘, ‘Opgepast ongepast‘, Het huis in de bocht, Waar de stal bleef stille staan en ‘Het Sacochenvirus’, het allernieuwste stuk van Coppens en Didelez.

Wil je de koekjes op deze site aanvaarden ?

Jouw gegevens worden enkel hier gebruikt en niet doorgegeven aan ander partijen. Nog meer info over je privacy kan je hier vinden