Ik heb ook geen pretentie

Info

Al in 1994 publiceerde Guy bij de toenmailge uitgeverij Davidsfonds/infodok een dichtbundeltje met heerlijke tekeningen van Anne Westerduin en met als titel ‘Ik heb ook geen pretentie’. In het zog van dat dichtbundeltje ging er ook een poëzieprogramma van start dat heel veel belangstelling genoot en meer dan 65 opvoeringen  telde. In de loop van de jaren begon de belangstelling echter wat af te nemen en werd er besloten van de productie stop te zetten. 

Intussen haalde Thomas De Wit (zoon van de vroegere regisseur: Willi De Wit) het stuk weer vanonder het stof en bewerkte het op een heel eigen manier voor acteurs Anneke Devuyst en Freddy Suy. Hij voegde her en der andere versjes toe en bedacht ook een verhaallijn over een papa en zijn dochter. 

Thema: poëzie

Leeftijd: 6 – 12 jaar

Duur: Ongeveer 45 minuten. 

Het verhaal 

‘Ik heb ook geen pretentie’ is een leuke voorstelling geschreven en geregisseerd door Thomas de Wit naar de gelijknamige dichtbundel van Guy Didelez. 

Fleur, een meisje van 12 jaar, ligt soms een beetje in de knoop met zichzelf. Maar gelukkig weet papa Vincent hoe hij haar moet opvrolijken, met veel humor en poëzie. Het toneelstuk is soms lichtvoetig of ronduit grappig, of soms met een vleugje ernst. Tussen de regels dan…

Frisse poëzie die fladdert van karamel naar het ondraaglijke leven. Een delicatesse om van te snoepen, met mondjesmaat en zonder pretentie. 

Het stuk wordt gebracht door pacoproducties

Weetje

Ben je op zoek naar meer informatie over de toneelstukken die op basis van Guy’s boeken in het lager onderwijs gebracht worden kijk dan zeker ook eens naar TrezebellePestkoppen en Windbuilen, Het Pest Actie Plan. en Zwanenzang dat door het muzikale ensemble Dimlicht tot een muzikale voorstelling werd omgetoverd waarover je  hier ook nog wat meer info vindt.

Ontroerend mooie producties voor het middelbaar zijn: Het Pest Actie Plan, Gebroken Glimlach, Zwanenzang en Ik ben iemand/niemand.

Wil je de koekjes op deze site aanvaarden ?

Jouw gegevens worden enkel hier gebruikt en niet doorgegeven aan ander partijen. Nog meer info over je privacy kan je hier vinden