Heksenketel

Info

Na de publicatie van het boek Heksenketel, schreef Patrick Bernauw een toneelbewerking die een tijdlang door Vlaanderen toerde, maar dan in de lade belandde.

Guy zelf brengt in nogal wat scholen een vertelling waarin hij de kinderen uitlegt hoe hij door de heksen ontvoerd werd, op de heksenbezem meegenomen werd naar hun heksendorp en daar zo gefascineerd raakte door Trezebelle, Lelijke Lura, Roos Netelrooos en Sybille met de Dikke Billen dat hij hun verhalen begon te schrijven. Die vertelling kan echter moeilijk beschouwd worden als een echt toneelstuk en kadert dan ook in zijn lezingen.

Daarom is hij heel blij u eindelijk het eerste echte heksentoneelstuk sinds ‘Heksenketel’ aan te kunnen kondigen. Het heet Trezebelle en is gebaseerd op het eerste door uitgeverij Manteau uitgegeven heksenboekje, het zevende dus eigenlijk in de reeks: Heksje Trezebelle en de diefstal van het Grote Toverboek.

Het stuk wordt gebracht door pacoproducties, een productiehuis dat intussen naast Trezebelle met nog heel wat voorstellingen van Guy rondtrekt: Ik heb ook geen pretentie Pestkoppen en Windbuilen en Het Pest Actie Plan voor het lager onderwijs.

Ook voor het middelbaar is er heel wat: Het Pest Actie Plan, Gebroken Glimlach, Zwanenzang dat door het muzikale ensemble Dimlicht tot een muzikale voorstelling werd omgetoverd waarover u  hier ook nog wat meer info vindt.en Ik ben iemand/niemand.

 

Wil je de koekjes op deze site aanvaarden ?

Jouw gegevens worden enkel hier gebruikt en niet doorgegeven aan ander partijen. Nog meer info over je privacy kan je hier vinden