Man eet hond

Info

Een stuk rond dieren. En mensen, natuurlijk voor 9 tot 12-jarigen

Tekst: Kathleen Sterckx, Wim De Baere, Guy Didelez, Frank Polllet.

Acteurs: Kathleen Sterckx, en Wim De Baere. 

Regie: Stefan Van Guyse

Duur: circa 60 minuten.

Inhoud

Kan een cavia vriendschap sluiten met een slang? Heeft er ooit een paard bestaan dat de toekomst kon voorspellen? Wat was er zo speciaal aan het hondje van Katharina De Grote? En vooral: wat doe je als je ’s morgens wakker wordt met een ratelslang in je slaapzak?

Op deze bijzonder prangende vragen geven Kathleen Sterckx (actrice) en Wim De Baere (acteur/muzikant) een antwoord in een heel bijzondere toneelvoorstelling, een wervelend stuk vol ongelooflijke maar altijd waar gebeurde verhalen vol dramatiek, energie en emoties. Afwisselend én met de nodige humor, want ondanks alles blijft theater toch altijd over mensen gaan. Kortom een stuk zoals je nog maar zelden zag.

Weetjes

Van Man eet hond bestaat ook een boekversie. Die werd geschreven door Guy Didelez en Frank Pollet en uitgegeven door uitgeverij Manteau, Antwerpen. Het boek werd in de zomer van 2012 in de ‘Rarifeitenreeks’ herdrukt onder de titel ‘Muizen en Monsters’.

Hoe leuk het toneelstuk echter ook was: niets is eeuwig… Het werd intussen stopgezet. Maar geen nood. pacoproducties trekt intussen nog altijd met heel wat voorstellingen van Guy voor het lager onderwijs rond: Trezebelle, Ik heb ook geen pretentie Pestkoppen en Windbuilen en Het Pest Actie Plan.

Wil u liever een toneelvoorstelling voor het middelbaar van Guy’s boeken, dan verwijs ik u graag naar een paar andere interessante stukken: Het Pest Actie Plan, Gebroken Glimlach, Zwanenzang dat door het muzikale ensemble Dimlicht tot een muzikale voorstelling werd omgetoverd waarover je  hier ook nog wat meer info vindt en Ik ben iemand/niemand.

 

Wil je de koekjes op deze site aanvaarden ?

Jouw gegevens worden enkel hier gebruikt en niet doorgegeven aan ander partijen. Nog meer info over je privacy kan je hier vinden