Pestkoppen en windbuilen

Info

Boek: Guy Didelez

Thema: pesten en armoede

Leeftijd 6 – 9 jaar

Duur: 50 minuten

Auteur Toneelstuk: Paul Coppens

Acteurs: Thomas De Wit, Anneke Devuyst, Stefanie Moens

Het Verhaal 

Hanne lijdt aan dyslexie. Ze kan niet zonder fouten lezen en schrijven. Thuis heeft Hanne het ook niet gemakkelijk. Haar papa ligt vaak in het ziekenhuis omwille van een ziekte aan zijn longen. Als gevolg daarvan is mama weinig thuis en heeft ze dus ook weinig tijd voor Hanne. Ze hebben het niet breed en Hanne moet het stellen zonder dure kledij of hebbedingetjes. Haar klasgenoten zijn hard. Hanne wordt dan ook het mikpunt van plagerijen, van spot. Sommige leerlingen uit de klas beginnen haar te pesten en gaan daar steeds verder mee. De dagelijkse kwelling loopt tot het laatste belsignaal.

Hanne geraakt totaal van de kaart wanneer haar pluchen lievelingsknuffel voor haar ogen op een laffe manier wordt vernietigd. Ze vertelt aan een leerkracht wat er allemaal aan de hand is. Haar klasgenoten krijgen straf. Maar dat maakt het nóg erger en de tegenactie laat niet lang op zich wachten…

Actie, spanning, humor, ontroering. 

Het stuk wordt gebracht door pacoproducties.

Weetje

Ben je op zoek naar meer informatie over de toneelstukken die op basis van Guy’s boeken in het lager onderwijs gebracht worden kijk dan zeker ook eens naar Trezebelle, Ik heb ook geen pretentie, Het Pest Actie Plan. en Zwanenzang dat door het muzikale ensemble Dimlicht tot een muzikale voorstelling werd omgetoverd waarover je  hier ook nog wat meer info vindt.

Ontroerend mooie producties voor het middelbaar zijn: Het Pest Actie Plan, Gebroken Glimlach, Zwanenzang en Ik ben iemand/niemand.

Wil je de koekjes op deze site aanvaarden ?

Jouw gegevens worden enkel hier gebruikt en niet doorgegeven aan ander partijen. Nog meer info over je privacy kan je hier vinden