Eeuwig zwijgen: monoloog

 
 

Inhoud

De vijftienjarige Janne wordt opgenomen in een psychiatrische instelling. Op haar eigen vraag. Toch is ze nog niet aan praten toe. Niemand weet wat er echt met haar aan de hand is. Zelf zou Janne liever voor eeuwig zwijgen…

Gelukkig klikt het al snel tussen Janne en Sam, een jongen die ook in de jeugdpsychiatrie verblijft. Sams grapjes, zijn enorme relativeringsvermogen en zijn kleine verrassingen vrolijken Janne op. Maar ze brengen haar ook in verwarring. Zou ze bij hem haar hart kunnen luchten?

Guy Didelez breekt de stilte in Jannes wereld. Hij opent de deuren van een psychiatrische instelling en gunt ons een blik op het dagelijkse leven binnenin. Een plek vol uitersten: van euforische blijdschap tot intens verdriet, van hechte vriendschap tot koele haat, van onmetelijke stiltes tot overdonderende waarheden.

Eeuwig Zwijgen is gebaseerd op het gelijknamige boek dat een waargebeurd verhaal vertelt.

Weetjes

Productiehuis Farce Cancan verenigde eerst drie acteurs, die gedurende enkele jaren met dit +14 stuk rondtrokken en het met heel wat succes in scholen en/of bibliotheken brachten. Vanwege de maximumfactuur die duurdere producties in scholen vaak onmogelijk maakte, werd vanaf het schooljaar 2010-2011 gekozen voor een monoloogversie waarvan al snel meerdere voorstellingen geboekt werden. Actrice Leslie Geeraers brengt in een regie van Frans Ceusters dit 55 minuten durende verhaal. 

Intussen werd de monoloog stopgezet. Wil u toch een toneelvoorstelling voor het middelbaar van Guy boeken, dan verwijs ik u graag naar een paar andere interessante stukken: Het Pest Actie Plan, Gebroken Glimlach, Zwanenzang dat door het muzikale ensemble Dimlicht tot een muzikale voorstelling werd omgetoverd waarover je  hier ook nog wat meer info vindt.en Ik ben iemand/niemand.

Jongere toeschouwers kunnen dan weer genieten van Trezebelle, Ik heb ook geen pretentie Pestkoppen en Windbuilen en Het Pest Actie Plan.

 

Wil je de koekjes op deze site aanvaarden ?

Jouw gegevens worden enkel hier gebruikt en niet doorgegeven aan ander partijen. Nog meer info over je privacy kan je hier vinden