Het Pest Actieplan

Info

Het succesboek nu  ook in theatervorm voor 10 tot 13-jarigen. AL MEER DAN 600 OPVOERINGEN!

Thema: pesten

Leeftijd 10 – 13 jaar

Duur: 60 minuten

Prijs: 710 euro

Auteur: Guy Didelez

Regie: Paul Coppens

Acteurs: Thomas De Wit, Stefanie Moens, Anneke Devuyst

Het boek werd oorspronkelijk uitgegeven door uitgeverij Davidsfonds/Infodok in 1997 en behaalde de tweede plaats in de Kinder-en jeugdjury 1999. Het haalde bij Davidsfonds/Infodok al snel een derde druk en werd nadien nog eens heruitgegeven door uitgeverij Manteau. Onder de titel ‘Asselschlamassel’ bracht uitgeverij Rex Verlag een Duitse versie op de markt. Paul Coppens bewerkte het boek tot een prachtig theaterwerk dat gebracht wordt door drie professionele acteurs. Intussen werd het boek al  opnieuw uitgegeven door uitgeverij Manteau en uitgeverij Van In. Jammer genoeg is het op dit ogenblik alweer totaal uitverkocht en is er nog geen herdruk in het vooruitzicht. 

Inhoud

Emma is op alle gebied een haantje de voorste, zowel in de klas als op de speelplaats. Met haar grote mond en haar verleidelijke glimlach zet ze haar klasgenoten naar haar hand en palmt ze de leraars in. Groot is haar woede dus als het Turkse meisje Özlem haar met haar opstellen de loef afsteekt. Emma is jaloers en bedenkt de gemeenste middelen om Özlem te pesten. Alleen Tim, die een jaartje ouder is en vaak moeite heeft om Emma’s vlugge geest te volgen, neemt het – tegen de zin van zijn racistische vader – voor Özlem op.

De bom barst als Emma het dagboek van Özlem uit Tims boekentas steelt en daarin leest dat Özlem elke avond ‘in mama’s buik kruipt’. Wat zou ze daar in ’s hemelsnaam mee kunnen bedoelen?

Het Pest Actie Plan heeft ook een vormend karakter. De voorstelling sluit perfect aan bij het pestprobleem dat jammer genoeg nog altijd actueel is.

Het stuk wordt gebracht door pacoproducties

Weetje

Ben je op zoek naar meer informatie over de toneelstukken die op basis van Guy’s boeken voor young adults gebracht worden, kijk dan zeker ook eens naar Gebroken GlimlachZwanenzang dat door het muzikale ensemble Dimlicht tot een muzikale voorstelling werd omgetoverd waarover je  hier ook nog wat meer info vindt en Ik ben iemand/niemand.

Jongere toeschouwers kunnen dan weer genieten van Trezebelle, , Ik heb ook geen pretentie en Pestkoppen en Windbuilen .

Wil je de koekjes op deze site aanvaarden ?

Jouw gegevens worden enkel hier gebruikt en niet doorgegeven aan ander partijen. Nog meer info over je privacy kan je hier vinden