De kikkerkus

Auteur

Guy Didelez

Illustraties

Yvonne Jagtenberg

Uitgeverij

Uitgeverij Afijn, 2002, 79 pagina’s, 12,50 euro

Bib

Dit boek vind je terug in de bibliotheek

Inhoud

Zijn mama is dood en zijn papa, koning Adriaan, is bijna altijd op staatsbezoek in een of ander buitenland. Nee, prins Florian heeft het niet getroffen. Hij zit maar thuis in het koninklijk paleis, met twee overbezorgde, oude lakeien en de vreselijke allereerste minister Leonard. Het is een verademing als hij met Annabel, de dochter van de kokkin, bij de kikkerpoel kan spelen. Maar Annabel en haar moeder worden weggestuurd en Leonard brengt verschrikkelijk nieuws…

Persreacties

– Een parodie op ‘De Kikkerkoning’. Een origineel verhaal in passend taalgebruik dat vooral bij voorlezen goed tot zijn recht zal komen, korte hoofdstukken, duidelijke lay-out.’ (Nederlandse Bibliotheek Dienst).

Weetjes

Patrick Bernauw bewerkte het boek van Guy Didelez tot een grappige en tegelijk ontroerende theaterproductie, waar Guy jarenlang mee rondtrok. Daarbij vertelde hij het verhaal niet alleen, maar speelde het ook en liet de kinderen meespelen. Omdat het stuk echter zoveel energie en inspanning vroeg, heeft Guy een aantal jaren geleden beslist ermee te stoppen. U kan Guy nog wel boeken voor lezingen.

Het boek is jammer genoeg uitverkocht en werd niet herdrukt, maar misschien kun je het met een beetje geluk nog vinden in de bibliotheek. 

Hou je van gevoelige verhalen, dan kun je ook op zoek gaan naar: Zie me graagKwelduivelsZwanenzangPestkoppen en Windbuilen, Het Pest Actie Plan.en ‘Een kleine wereld vol grote leugens‘, waarin naast grappige ook gevoelige verhalen staan. Goeie lezers uit 5 en 6 kunnen zelfs al met ‘Gebroken Glimlach’, een + 12 verhaal van start.

Wil je de koekjes op deze site aanvaarden ?

Jouw gegevens worden enkel hier gebruikt en niet doorgegeven aan ander partijen. Nog meer info over je privacy kan je hier vinden