Heksenketel

Auteur

Guy Didelez

Illustraties

Harmen van Straaten

Uitgeverij

Uitgeverij Afijn, 2002, Derde druk. + 1 extra druk als ‘Boektopper’ bij uitgeverij Van In.

80 pagina’s, 12,95 euro 

Bib

Dit boek vind je terug in de bibliotheek

Inhoud

Trezebelle is een geval apart. Ze wordt geboren als bloedmooie heksenbaby, terwijl alle andere heksen van het dorp lelijk zijn en van smerigheid houden. Maar haar moeder zorgt ervoor dat Trezebelle niet uit de toon valt. Een kanjer van een puisterige haakneus boven op haar echte neusje doet wonderen. Op een dag wordt het heksendorp opgeschrikt. Enkele heksenkinderen van Trezebelles klas gaan zich heel vreemd gedragen. Ontheksing, beweert de toverkol in paniek. Daar moeten ze als de bliksem iets tegen doen!

Persreacties

Dit is een grappig en fantasievol verhaal over anders willen zijn en jezelf willen blijven. Op een prettige manier brengt de auteur aan dat het belangrijk is dat je jezelf mag zijn, dat je je mag tonen zoals je bent en dat je zo aanvaard wordt. … De tekst is sterk genoeg om van dit verhaal een voltreffer te maken. (Mik Ghys – Pluizuit)

Een grappig verhaal waarin waarden over schoonheid en goed gedrag op hun kop worden gezet. Dat er ook eens gelachen mag worden met vragen waar kinderen zich het hoofd over breken, is een weldaad. (Standaard der Letteren)

Weetjes

De volledige heksenreeks bestaat uit HeksenketelHeksenbliksemHeksenlach, HeksrenraceHeksenneus,Heksenkrant, De diefstal van het grote toverboek en Wonderwens

Met Heksenketel behaalde Guy Didelez eerder de tweede prijs in de Kinder en Jeugdjury 2005.

Omdat Guy de samenwerking met uitgeverij Clavis heeft stopgezet, zijn de zes eerste heksenboekjes momenteel niet meer in de boekhandel te verkrijgen. Van drie van de boekjes zijn ook Guy’s voorraden op. Hij heeft wel nog wat exemplaren van Heksenbliksem, Heksenneus en Heksenkrant in huis. Wie zijn boekenkast met heksenboekjes wil aanvullen, neemt dus best contact op via  guy.didelez@telenet.be.

Na Guy’s vertrek bij Clavis werd de heksenboekenreeks overgenomen door uitgeverij WPG die eerst ‘De Diefstal van het grote toverboek’ en twee jaar later ‘Wonderwens‘ uitgaf. Die boekjes zijn nog wel in de handel te verkrijgen.

Wil je de koekjes op deze site aanvaarden ?

Jouw gegevens worden enkel hier gebruikt en niet doorgegeven aan ander partijen. Nog meer info over je privacy kan je hier vinden