Heksje Trezebelle Wonderwens

Auteur

Guy Didelez

Illustraties

Marijke Klompmaker

Uitgeverij

Uitgeverij Manteau, 2015, Eerste druk.

115 pagina’s, 13,00 euro

Beschikbaar

Dit boek is verkrijgbaar in de boekhandel

Inhoud

Als in het heksendorp van heksje Trezebelle plots een clown opduikt, zorgt dat voor heel wat beroering, want hoe komt een mens bij de heksen terecht? Maar Floppi heeft een belangrijke vraag voor hen. Hij wil graag de hartenwens van Jippe, een ziek achtjarig jongetje, in vervulling laten gaan. Jippe wil graag een heksendorpje bezoeken en kunnen toveren en vliegen. De heksen willen er alles aan doen om Jippe te helpen, maar vliegen op een bezemsteel… dat lijkt hen toch echt wel te gevaarlijk. 

Plots komt Baltazaar van Sjoemelaar, eigenaar van de Heksenbazaar op de proppen en hij biedt aan om de wensen van Jippe in vervulling te laten gaan. Maar zijn zijn bedoelingen wel zo zuiver? Trezebelle vertrouwt het zaakje niet..

Persreacties

Opnieuw laten de heksen zich van hun beste kant zien. Ze staan onmiddellijk klaar om Floppi en Jippe te helpen en  maken er een spetterend feest van. Natuurlijk moet er iemand jaloers zijn en alles tegenwerken, anders was het verhaal niet zo spannend. Die geslaagde combinatie zorgt voor een boeiend verhaal met een boodschap. Vooral de extra bekendheid voor de cliniclowns en Make-a-Wish werden mooi in het verhaal verwerkt. Iedereen zou het leuk moeten vinden om zo’n wens werkelijkheid te laten worden. Trezebelle en haar vriendinnen waren zeer tevreden over het resultaat van hun medewerking en de lezer ook.

Mik Ghys (Pluizuit)  

Weetjes

Na ‘Heksje Trezebelle: de diefstal van het grote toverboek‘ is dit het tweede boek in de hernieuwde heksenreeks waarvan eerder bij uitgeverij Clavis al zes boekjes zijn uitgegeven: HeksenketelHeksenbliksemHeksenlachHeksenrace,Heksenneus en Heksenkrant.

Omdat de uitgeverij zich niet aan haar contractuele afspraken hield, zijn de heksjes nu overgevlogen naar uitgeverij Manteau waar ze weer volop spannende en grappige avonturen hopen te beleven.   

Momenteel toert er ook een toneelproductie (van 5 tot 12 jaar) rond ‘Heksje Trezebelle en de Diefstal van het Grote Toverboek’. Actrice Veerle Luts en zanger/muzikant Marc Broms trekken er dan het Vlaamse land mee rond om het stuk te spelen in scholen en of bibliotheken.  

Wil je de koekjes op deze site aanvaarden ?

Jouw gegevens worden enkel hier gebruikt en niet doorgegeven aan ander partijen. Nog meer info over je privacy kan je hier vinden