Heksenbliksem

Auteur

Guy Didelez

Illustraties

Harmen van Straaten

Uitgeverij

Uitgeverij Afijn, 2004, tweede druk, + extra druk als Boektopper bij uitgeverij Van in.

84 pagina’s, 13,00 euro

Auteur

Dit boek is jammer genoeg uitverkocht.

Neem contact op via mail: guy.didelez@telenet.be.be

Inhoud

Trezebelle brouwt samen met haar vriendinnen toverdrankjes in de heksenschool, als plotseling de bliksem inslaat. De heksjes kunnen nog net ontsnappen, maar het schoolgebouw brandt af. Wat nu? Sefa Bubbels stelt voor dat de heksjes naar school gaan in de buitenwereld. Ze wagen het erop, maar hebben algauw in de gaten dat mensenkinderen zich op school heel anders gedragen dan heksenkinderen. En hoe moeten de heksjes, die dol zijn op vrijheid, de strenge juf Blufkont aanpakken? 

Persreacties

De verschillende karakters van de heksjes zorgen voor uiteenlopende reacties zodat verrassende gebeurtenissen plaatsvinden. Een vlotte tekst met grappige toverspreuken, met bijpassende sfeervolle illustraties, bezorgen je fijn leesplezier. (Mik Ghys in Pluizuit)

Didelez heeft zijn pen blijkbaar extra gescherpt en tovert met de flair van een vaardige heksenmeester taferelen tevoorschijn waar je als lezer met verraste en tegelijkertijd herkennende blik doorheen reist als een leerling-heksje op haar bezem. (Luce Rutten in Pluizer).

Weetjes

De volledige heksenreeks bestaat uit HeksenketelHeksenbliksemHeksenlach, HeksrenraceHeksenneus,Heksenkrant, De diefstal van het grote toverboek en Wonderwens

Met Heksenketel behaalde Guy Didelez eerder de tweede prijs in de Kinder en Jeugdjury 2005.

Omdat Guy de samenwerking met uitgeverij Clavis heeft stopgezet, zijn de zes eerste heksenboekjes momenteel niet meer in de boekhandel te verkrijgen. Van drie van de boekjes zijn ook Guy’s voorraden op. Hij heeft wel nog wat exemplaren van Heksenbliksem, Heksenneus en Heksenkrant in huis. Wie zijn boekenkast met heksenboekjes wil aanvullen, neemt dus best contact op via   guy.didelez@telenet.be.

Na Guy’s vertrek bij Clavis werd de heksenboekenreeks overgenomen door uitgeverij WPG die eerst ‘De Diefstal van het grote toverboek’ en twee jaar later ‘Wonderwens‘ uitgaf. Die boekjes zijn nog wel in de handel te verkrijgen.

Wil je de koekjes op deze site aanvaarden ?

Jouw gegevens worden enkel hier gebruikt en niet doorgegeven aan ander partijen. Nog meer info over je privacy kan je hier vinden