Heksenrace

Auteur

Guy Didelez

Illustraties

Harmen van Straaten

Uitgeverij

Uitgeverij Afijn, 2006, , 86 pagina’s; 13,00 euro

ISBN 90 5933 087 0

Auteur

Dit boek vind je in de bibliotheek.

 

Inhoud

Door een grappig toeval komen de heksenvriendinnen Lelijke Lura, Roos Netelroos, Sybille met de Dikke Billen en Trezebelle te weten dat er in de buitenwereld een wielerwedstrijd georganiseerd wordt: de Ronde van Vlaanderen voor kinderen. Ze zijn meteen geïnteresseerd. Met hun fantastische bezemfiets zullen zij de andere deelnemers eens een poepje laten ruiken. Ze komen aan de start met andere kinderen, die niet allemaal te vertrouwen lijken. En inderdaad, tijdens de loodzware wedstrijd met veel beklimmingen steekt iemand stokken in de wielen. Maar wie?

Persreacties

Na ‘Heksenketel‘ (derde druk) ‘Heksenbliksem‘ tweede druk) en ‘Heksenlach’ is dit al het vierde deel in de heksenserie van Guy Didelez. Net als de drie vorige kan het weer pronken met de humoristische tekeningen van Harmen Van Straaten. De avonturen van het jonge heksje Trezebelle en haar vriendinnen, worden steeds doller en doller. Lezen dus! 

Weetjes

De volledige heksenreeks bestaat uit HeksenketelHeksenbliksemHeksenlach, HeksrenraceHeksenneus,Heksenkrant, De diefstal van het grote toverboek en Wonderwens

Met Heksenketel behaalde Guy Didelez eerder de tweede prijs in de Kinder en Jeugdjury 2005.

Omdat Guy de samenwerking met uitgeverij Clavis heeft stopgezet, zijn de zes eerste heksenboekjes momenteel niet meer in de boekhandel te verkrijgen. Van drie van de boekjes zijn ook Guy’s voorraden op. Hij heeft wel nog wat exemplaren van Heksenbliksem, Heksenneus en Heksenkrant in huis. Wie zijn boekenkast met heksenboekjes wil aanvullen, neemt dus best contact op via   guy.didelez@telenet.be.

Na Guy’s vertrek bij Clavis werd de heksenboekenreeks overgenomen door uitgeverij WPG die eerst ‘De Diefstal van het grote toverboek’ en twee jaar later ‘Wonderwens‘ uitgaf. Die boekjes zijn nog wel in de handel te verkrijgen.

Heksenrace werd ook opgenomen in de schoolbib van de nieuwe taalmethode van uitgeverij Van in: Tijd voor accent. 

Wil je de koekjes op deze site aanvaarden ?

Jouw gegevens worden enkel hier gebruikt en niet doorgegeven aan ander partijen. Nog meer info over je privacy kan je hier vinden