Heksenlach

Auteur

Guy Didelez

Illustraties

Harmen van Straaten

Uitgeverij

Uitgeverij Afijn, 2005, 13,00 euro.

Het boek verscheen ppl o, de reeks ‘Boektoppers’ bij uitgeverij Van In.

Bib

Dit boek vind je terug in de bibliotheek

Inhoud

Lelijke Lura heeft gewonnen met de lotto. Ze krijgt een grote koffer vol mensengeld, geld dat ze graag allemaal wil uitgeven. Maar in Heksendorp bestaat geld niet. De heksjes besluiten om naar de mensenwereld te trekken om snoep te kopen. In de grote stad komen ze erachter dat ze overal geld voor nodig hebben! Het geld vliegt er zo snel doorheen dat er bijna niets meer van overblijft. Bovendien verandert het gedrag van de anders zo vrolijke Lelijke Lura. Ze denkt alleen nog maar aan geld. Wat kan Trezebelle doen om haar vriendinnetje weer te laten lachen? 

Na ‘Heksenketel’ en ‘Heksenbliksem‘ is dit al het derde deel in de heksenserie van Guy Didelez. Net als de twee vorige kan het weer pronken met de humoristische tekeningen van Harmen Van Straaten. De avonturen van het jonge heksje Trezebelle en haar vriendinnen, worden steeds doller en doller. Lezen dus! 

Persreacties

In Heksenlach wint Lelijke Lura een koffer vol geld met de lotto. Ze wil het geld kost wat kost opmaken en dus moet ze naar mensenland. Dat is evenwel een hachelijke onderneming. Misverstanden en gekke toestanden domineren dit ontspannende verhaal voor kinderen vanaf acht jaar. (Ria De Schepper)

De boodschap die in het verhaaltje schuilt, is verpakt in grappige situaties en leuke woorspelingen op kinderniveau. De misverstanden tussen de mensen en de heksjes, die andere wetten en regels hanteren, zorgen voor luchtige slapsticksituaties. Een grappig, ontspannend verhaal met voldoende inhoud om nog even over na te denken. (Jet Marchau)

Een vlotte taal met een flinke portie humor zorgt voor veel leesplezier. De kaft is uitnodigend, de illustraties binnenin tonen sfeerbeelden van de personages in een sobere lijnvoering. (Mik Ghys)

Weetjes

De volledige heksenreeks bestaat uit HeksenketelHeksenbliksemHeksenlach, HeksrenraceHeksenneus,Heksenkrant, De diefstal van het grote toverboek en Wonderwens

Met Heksenketel behaalde Guy Didelez eerder de tweede prijs in de Kinder en Jeugdjury 2005.

Omdat Guy de samenwerking met uitgeverij Clavis heeft stopgezet, zijn de zes eerste heksenboekjes momenteel niet meer in de boekhandel te verkrijgen. Van drie van de boekjes zijn ook Guy’s voorraden op. Hij heeft wel nog wat exemplaren van Heksenbliksem, Heksenneus en Heksenkrant in huis. Wie zijn boekenkast met heksenboekjes wil aanvullen, neemt dus best contact op via   guy.didelez@telenet.be.

Na Guy’s vertrek bij Clavis werd de heksenboekenreeks overgenomen door uitgeverij WPG die eerst ‘De Diefstal van het grote toverboek’ en twee jaar later ‘Wonderwens‘ uitgaf. Die boekjes zijn nog wel in de handel te verkrijgen.

Heksenlach werd ook opgenomen in de reeks boektoppers bij Van In. 

Wil je de koekjes op deze site aanvaarden ?

Jouw gegevens worden enkel hier gebruikt en niet doorgegeven aan ander partijen. Nog meer info over je privacy kan je hier vinden