Wil je de koekjes op deze site aanvaarden ?
Jouw gegevens worden enkel hier gebruikt en niet doorgegeven aan ander partijen. Nog meer info over je privacy kan je hier vinden
Auteur
Guy Didelez
Illustraties
Ludwin Schouten
Uitgeverij
Eerste druk: Uitgeverij: Davidsfonds/Infodok 2001, 152 pagina’s.
Tweede druk: Uitgeverij De SCriptomanen, 152 pagina’s, 17,00 euro.
Beschikbaar
Dit boek is verkrijgbaar in de boekhandel
Waar de Nijl ontspringt? Dat is niet zo eenvoudig op te sporen. Vroeger wisten ze het helemaal niet. Er zat niets anders op dan in Afrika op expeditie te gaan en het gebied in kaart te brengen. Ontdekkingsreizigers als Bruce, Speke, Grant, Stanley en Livingstone zetten hun leven en dat van heel wat Afrikanen op het spel om de bronnen van de Nijl te vinden. Ze leidden grootse karavanen met honderden dragers, tolken, roeiers, gidsen en koks. Tropische ziektes en honger putten hen uit. Inheemse zwarte stammen, vijandig of gastvrij, deden hen van de ene verbazing in de andere vallen. Ze trotseerden modderpoelen, stortregens en watervallen. Wilde dieren lagen op de loer. Maar de avonturiers wilden koste wat het kost het raadsel van de Nijl oplossen…
Naar de bronnen van de Nijl brengt het bloedstollende reisverslag van de grote ontdekkingsreizigers op het Afrikaanse continent.
Verhaalstof die bol staat van onverwachte wendingen en spannende plots (…) een aanrader voor jonge lezers die in het voetspoor van ontdekkingsreizigers het 19e eeuwse Afrika willen verkennen. (Leesidee)
Met grappige anekdotes en spannende voorvallen schetst de auteur een spannend verhaal (Mia Ingelaere)
Een boeiend relaas uit de periode van de Afrikaanse ontdekkingsreizen. Pluizer (Klapper)
Boeiende en prettig leesbare uitgave. (Boek en Jeugd)
Dit boek was helemaal uitverkocht, maar is nu herdrukt als pod-boek. Je kunt het dus weer bestellen.
Wil je nog over Afrikaanse ontdekkingstochten lezen, lees dan ook ‘Het goud van Timboektoe’.
Hou je ook van andere straffe, ongelooflijke maar altijd waargebeurde ga dan in de bib op zoek naar volgende boeken: Man eet hond, Rarifeiten: megacoole dierenverhalen, Rarifeiten: bangelijke mobiele verhalen, Rarifeiten: boeven en blunders, Rarifeiten: Rotjong en Snotjong, Rarifeiten: Muizen en Monsters.
Een andere heel interessante reeks met altijd ongelofelijke maar tegelijk waargebeurde verhalen is de ‘Puntjepuntjepuntje en Waargebeurdreeks’. Daarin verschenen het vaak spannende ‘Onopgelost & Waargebeurd‘ het hilarische ‘Keigrappig en Waargebeurd‘ en het vaak al even grappige ‘Waanzinnig & Waargebeurd’. Ongelofelijke maar waargebeurde dierenverhalen vind je dan weer in ‘Beestig & Waargebeurd‘.
En als je dan nog niet genoeg hebt van alle ongelofelijke en waargebeurde verhalen moet je zeker op zoek naar ‘Oplichters en Afpersers‘ een boek waarin ik mijn heel persoonlijke top 10 opmaak van de meest geniale oplichters en afpersers aller tijden. Ook ‘Fantasten en Flierefluiters‘, het tweede boek in deze reeks, bevat heel diverse verhalen over mensen die de meest ongelofelijke dingen hebben uitgespookt. Van een krachtpatser als John Massis, over een bizarre kunstenaar en zakkenvuller als Salvador Dali tot bizarre en duistere figuren als Raspoetin en Erik Jan Hanussen, over wie ik eerder samet met Patrick Bernauw het boek ‘In het teken van de Ram‘ schreef.
Wist je trouwens dat Guy maandelijks een van die ongelooflijke maar waargebeurde verhalen vertelt voor Eclips-TV, een zender die zich op jong en oud, maar toch vooral op +55 richt. Bij ‘Waanzinnig en waargebeurd’ kun je trouwens van een van die verhalen genietenZo zie je maar dat elke leeftijd van deze verhalen geniet!
Jouw gegevens worden enkel hier gebruikt en niet doorgegeven aan ander partijen. Nog meer info over je privacy kan je hier vinden