Auteur
Patrick Bernauw en Guy Didelez
Illustraties
Omslagillustratie: Marijke Meersman
Binnenillustratie: Bram Didelez
Uitgeverij
Uitgeverij Davidsfonds/Infodok, eerste druk 1996, 139 pagina’s,
tweede druk 2016 Uitgeverij De Scriptomanen. – 17,00 euro
Beschikbaar
Dit boek is verkrijgbaar in de boekhandel
Wanneer de joodse Helderziende en astroloog Erik Jan Hanussen op 10 maart 1933 niet op z’n show opdaagt, beseft Hannah meteen dat er iets ernstigs aan de hand is met haar vader. Ze gaat zelf op speurtocht, want ze is ervan overtuigd dat haar vader ontvoerd of zelfs vermoord is. Ze snuffelt in de papieren van haar vader en ontdekt dat hij Adolf Hitler heel goed kende. Hannah vertrouwt niemand meer. Als ze bij een brandstichting met moeite aan de dood ontsnapt, beseft ze hoe gevaarlijk de situatie is.
In het teken van de Ram werd bekroond met de Prijs Knokke-Heist Beste Jeugdboek 1996. Realiteit en fictie werden, volgens het juryverslag in deze meesterlijk opgebouwde roman tot een spannend verhaal verweven. Bovendien werd het boek ook als vernieuwend en origineel geprezen. In maart 1997 kende het gezaghebbende tijdschrift Bulletin für Jugend und Literatur de ‘Uil van de maand’ toe aan de Duitse vertaling van het boek.
De auteurs hebben hun verhaal erg knap opgebouwd en een spankracht meegegeven die er voor zorgt dat de lezer in één ruk tot de laatste letter wil doorgaan. De puzzelstukjes vallen maar met mondjesmaat in de handen van de lezer. (Plus)
In dit knap geconstrueerde boek worden waarheid en verbeelding kunstig door elkaar verweven. (De Standaard)
Boeiend was in het teken van de ram, een geromantiseerd verhaal over de illusionist Hanussen en diens banden met de Führer. (De Morgen)
Een spannend geschreven en schitterend opgebouwd verhaal. (Klapper)
Terecht kreeg het boek de prijs ‘Beste jeugdboek Knokke-Heist 1996’. Ideaal voor de betere lezer van 13 jaar en zeer bruikbaar in de klas. (Spelenderwijs)
Het boek werd in Duitsland bekroond met een prestigieuze ‘Eule des Monates’.
De eerste druk van het boek is uitverkocht en is dus niet meer te krijgen in de boekhandel. Gelukkig werd het boek nu door uitgeverij De Scriptomanen opnieuw uitgegeven en is het dus nog altijd in de handel te verkrijgen.
Hou je van historische mysteries ga dan zeker op zoek naar de twee andere factionboeken die Guy samen met Patrick Bernauw schreef: Het Februaricomploten De Keizerin van Mexico.
Onder de titel ‘Brennende Sterne’ publiceerde uitgeverij Loewe een Duitse vertaling. Onder de titel ‘Lo Stregone di Hitler’ publiceerde ‘Salani Editore’ een Italiaanse vertaling. Onder de titel Trollmannens Laeregut’, publiceerde Leo Vorlag een Noorse vertaling. Onder de titel El mago de Hitler publiceerde Edelvives een Spaanse vertaling.
Jouw gegevens worden enkel hier gebruikt en niet doorgegeven aan ander partijen. Nog meer info over je privacy kan je hier vinden