De Keizerin van Mexico

Auteur

Patrick Bernauw en Guy Didelez

Illustraties

Marijke Meersman

Uitgeverij

Eerste druk Uitgeverij: Davidsfonds/Infodok, 192 pagina’s.

Tweede druk 2016 uitgeverij De Scriptomanen, 17,00 euro. 

Beschikbaar

Dit boek is verkrijgbaar in de boekhandel

Inhoud

Juni 1882. In Cannes wordt de vijftienjarige Maxime ontvoerd. Ene François Weygand beweert dat hij Maxime naar zijn echte moeder brengt: Charlotte, de zus van de Belgische koning Leopold II. De reis naar België verloopt allerminst rimpelloos. Onderweg komt Maxime te weten dat Charlotte, die niet meer bij haar volle verstand zou zijn, ooit Keizerin van Mexico was. De ontmoeting met de bizarre Charlotte brengt de jongen danig uit zijn evenwicht. De verwarring wordt nog groter als het dienstmeisje Marguerite, op wie Maxime hevig verliefd wordt, haar versie van de feiten geeft.

In De Keizerin van Mexico zijn waarheid en leugen niet van elkaar te scheiden. De sfeer van de late negentiende eeuw en de waanzin van Charlotte zijn treffend onder woorden gebracht. Een heerlijk romantisch avonturenverhaal voor jongeren vanaf 14 jaar.

Persreacties

Het nieuwste jeugdboek van Patrick Bernauw en Guy Didelez intrigeert. Het mengt op een soms adembenemende manier waarheid en leugens, historische feiten en pure verzinsels tot een spannende schelmenroman. (Anita De Saedeleer in Het Nieuwsblad)

Weetjes

Hou je van historische mysteries ga dan zeker op zoek naar de twee andere factionboeken die Guy samen met Patrick Bernauw schreef: Het Februaricomplot  en In het teken van de Ram.  

De eerste druk van het boek is helemaal uitverkocht, maar gelukkig werd het nu heruitgebracht door uitgeverij De Scriptomanen en is het nog altijd in de handel te verkrijgen. 

Wil je de koekjes op deze site aanvaarden ?

Jouw gegevens worden enkel hier gebruikt en niet doorgegeven aan ander partijen. Nog meer info over je privacy kan je hier vinden