De moord op Albert I

Auteur

Patrick Bernauw en Guy Didelez

Illustraties

Jan de Backer

Uitgeverij

Uitgeverij Davidsfonds/Infodok, 1993,142 pagina’s, 445 Bfr.

Bib

Dit boek vind je terug in de bibliotheek

Inhoud

Het boek ‘De Moord op Albert I’ is niet meer in de handel te verkrijgen. Het werd vervangen door het Februaricomplot dat enerzijds gebaseerd op ‘De Moord op Albert I’ en anderzijds op de biografie ‘Het Orakel Ontgraven‘ en alle goede persreacties die vroeger al over ‘De Moord op Albert I’ verschenen, gelden ongetwijfeld ook voor ‘Het Februaricomplot‘.

Persreacties

‘Knap gecomponeerd met drie verhaallijnen over een periode van 80 jaar.’ NBLC)

‘Een schitterend detectiveverhaal. Spanning, actie, plot en nevenplots alles zit erin’ (Lectuurgids)

‘Deze mysterieuze geschiedenis zit erg goed in elkaar – je bent voortdurend geneigd het verhaal te geloven – en is zo meeslepend dat je het boek liefst meteen uitleest.’ (Kerk en Leven)

‘Behalve zeer spannend is ‘De Moord op Albert I’ ook goed geschreven, om ademloos uit te lezen. De grens tussen feiten en fictie is vaak heel dun, de literaire uitwerking zit angstig dicht verstrengeld met de reële geschiedenis en blijft gans het boek door geloofwaardig.’ (Klapper)

Weetjes

Van dit boek bestond ooit een monoloog onder de titel ‘De val van Albert Eéééén’.

 Hou je van historische mysteries ga dan zeker op zoek naar de drie factionboeken die Guy samen met Patrick Bernauw schreef: De Keizerin van MexicoHet Februaricomplot, In het teken van de Ram 

Wil je de koekjes op deze site aanvaarden ?

Jouw gegevens worden enkel hier gebruikt en niet doorgegeven aan ander partijen. Nog meer info over je privacy kan je hier vinden