Pril Geluk

Auteur

Guy Didelez

Illustraties

Omslagontwerp: Herman Houbrechts

Uitgeverij

Eerste druk november 2006, tweede druk februari 2007, derde druk oktober 2007 

paperback, ca. 360 blz, € 20,00; Fictie 15+

ISBN-10 9022319822

ISBN-13 9789022319826

Bib

Dit boek vind je terug in de bibliotheek

Inhoud

Zonder een woord te zeggen leg ik al mijn kleren op het driepikkeltje. Ik doe mijn pyjama uit, wacht tot het ijskoude water hoog genoeg gestegen is en ga dan happend naar adem op de bodem van het bad zitten. Meteen is het of mijn hoofdpijn een stuk erger wordt, of er iemand een priem door mijn oog naar binnen steekt.

‘Pril Geluk’ is de lieflijke klinkende naam van het opvanghuis waar Hanne Daelemans samen met haar broer en zus en tal van andere kinderen terechtkomt. Veel ‘lieflijks’ valt er in dit gruwelhuis niet te ontdekken. De eigenaars voeren een waar terreurbewind en zijn vooral geïnteresseerd hoeveel alles opbrengt. Hoewel de kelders barsten van het eten krijgen de kinderen alleen maar brood- en speculoospap. Ze worden meedogenloos gestraft zodra er nog maar gedacht wordt dat ze buiten de lijntjes lopen.

‘Pril Geluk’ is gebaseerd op het levensverhaal van Anne Thielemans, die er haar jeugd doorbracht.

Persreacties

Een prachtig boek vol met sterke emoties. Elk gevoel van eenzaamheid, angst… siddert door je lichaam. Je wordt meegenomen in een wereld achter gesloten deuren en meteen wordt de pure waarheid tegen je gezicht gesmakt. In een woord: ADEMBENEMEND. (Een lezer(es?) op bol.com.

Dit boek is het meest fantastische, mooiste en beste boek dat ik ooit gelezen heb. Ik leefde helemaal mee met het verhaal. Eens ik er aan begonnen was, kon ik niet meer ophouden met lezen. Het verhaal trof me, eens je het hebt gelezen kan je het niet meer vergeten. (Een lezer(es?) op bol.com.

Waaaauwww… Srpakeloos was ik toen ik de laatste zin had gelezen. (Een lezer(es?)op bol.com.

Weetjes

Van het boek bestaat ook een zeer aangrijpende monoloog die door Paul Coppens geschreven werd en door Stefanie Moens op onnavolgbare wijze gespeeld werd.

Hou je van realistische en gevoelige verhalen als Pril Geluk dan zou je ook Het Pest Actie Plan, (+9), Zie me graag (+9)  Gebroken glimlach, +12)  Puur (+13)  Eeuwig Zwijgen, (+12)  Omdat ik niet wou kussen, (+13)  Zoete Wraak, (+14), De cocon (+14)  of  Ik ben iemand/Niemand (+15) kunnen lezen. Ook ‘Clash‘, De wraak van de Jakjongen en ‘Molokai: de tocht van Beeldschoon en Lieveling‘ het eerste boek van de Damiaantrilogie bevatten naast een dosis stevige spanning ook heel veel emoties.  

 

Wil je de koekjes op deze site aanvaarden ?

Jouw gegevens worden enkel hier gebruikt en niet doorgegeven aan ander partijen. Nog meer info over je privacy kan je hier vinden