De wraak van de jakjongen

Auteur

Guy Didelez

Uitgeverij

Uitgeverij Van Halewyck; 380 pagina’s 19,50 euro.

Beschikbaar

Dit boek is verkrijgbaar in de boekhandel

Inhoud

Wanneer de Chinees-Vlaamse Xilian dertien wordt, geeft haar vader haar een brief. Die is opgesteld in een onleesbaar pictogrammenschrift en werd door haar moeder kort voor haar dood geschreven. Xilian wil naar het geboortedorp van haar moeder om daar iemand te vinden die de brief kan vertalen. Pas op haar vijftiende stemt papa toe om de gevaarlijke paardentocht hoog in de besneeuwde bergen te ondernemen. Bij aankomst in China blijkt hun gids plots overleden. Zijn plaats wordt ingenomen door een zeer onheilspellende man die dingen over Xilian weet die niemand kan weten. 

Persreacties

Ik ben een student van het Sint Michiels college Schoten in het eerste jaar en ik wou u laten weten dat ‘De wraak van de jakjongen’ een fantastisch book vind.  Ik vond het interessant, spannend en ik kon niet stoppen met lezen. Manon Raeymakers

‘Wat een prachtig boek! Al vlug wordt het een enorme pageturner. En ook bij momenten bijzonder emotioneel. Het komt mij niet vaak voor dat ik een boek even moet wegleggen omdat er een stofje in mijn ogen vloog… Maar even vlug ging ik door met lezen omdat het verhaal zo aangrijpend en spannend was. Ik heb er enorm van genoten. Merci!!!!! (Hugo Laermans, fervent lezer)

‘Dit boek opent ongekende vergezichten op een aangename manier’. (Rik van Braband. Leerkracht Nederlands)

‘De wraak van de jakjongen’ is een vuistdikke, bloedstollende, zeer mysterieuze thriller die de lezer laat stilstaan bij het leven. (Deze Week)

Toen ik de vorige keer reageerde, zat ik nog maar aan hoofdstuk 13 en ik vond het allemaal al zo spannend. Maar dat was nog maar klein bier bij al wat nog komen moest. Fantastisch! Op momenten zat ik echt met een bang hart te lezen, zeker omdat alles zo visueel geschreven is. (Vera De Backer. Reisgenote.)

Het is een geweldig boek dat snel leest, maar waarin je tegelijk toch heel wat opsteekt over het leven in China. (Roland Bergeys. Auteur + performer)

Een prachtig boek: spannend en innemend, met authentieke personages. Een meeslepend verhaal dat ontegensprekelijk in het geheugen blijft hangen. (Vera Van Renterghem. Auteur)

‘Je boek Guy: een topper. Bewijs: de “ambetantigheid” toen het uit was… Helemaal Didelez! Leest als een trein.’ (Marc Peer. Leerkracht Nederlands)

‘Ik heb de Jakjongen met veel plezier gelezen. Ik was in 2001 zelf in Zhongdian en beyond (de Lonely Planet stopte toen in Zhongdian dus we gingen echt wel in terra incognito) en het was fijn om -zij het dan literair- terug in China te zijn. Momenteel is mijn zoon ondergedompeld en mijn dochter staat te popelen. (Jan Dheedene)

‘Het boek is uitermate meeslepend’ !!!! FANTASTISCH GESCHREVEN !!! Ik word helemaal meegezogen in het verhaal.’ (Liesbet Dierickx)

‘Als ons Liesje de strijk laat staan, de afwas, een uur later aan het koken begint om, leunend tegen het aanrecht een boek te staan lezen, dan moet het wel een heel speciaal boek zijn. Nog nooit meegemaakt.’ (Antoon Maes)

‘Dit is een boek dat ik zeker wil herlezen. Bij een eerste lezing primeert de spanning, het mysterie, de vraag naar het waarom en hoe en waar. Bij een tweede lezing wil ik nog meer genieten van de karakters. Ik wil ook de tijd nemen om bepaalde zinnen op te schrijven, zinnen die me troffen door hun literaire schoonheid of door hun zinvolle inhoud. Die zinnen kreeg ik niet op papier tijdens dit eerste lezen. Ik wou heel attent lezen, en in het begin heb ik dat ook gedaan. Maar al snel zit je zo in het verhaal dat je al die goede voornemens vergeet.’ (Lieve Hoet. Auteur) 

In dit boek zit zoveel gerpijpt vakmanschap maar ook pure levenservaring. Deze ga ik nooit meer vergeten: ‘Geluk is blijven verlangen naar wat je al hebt.’ (Patrick Bernauw: auteur) 

Wat een boek! Spannend, mooie beschrijvingen en psychologisch knap uitgewerkt. Ik heb ervan genoten! (Linda Van Mieghem. Auteur) 

En of ik er van genoten heb … ik heb het bijna in één ruk uitgelezen. Een mooi verhaal, maar vooral zeer veel en zéér mooie vergelijkingen die het geheel naar een hoger niveau tillen. Magisch soms. Bedankt voor de uren plezier! (Jan Cools, Leerkracht Nederlands)

Ik had spijt dat ik het boek moest wegleggen. Echt wel hééél goed. Ik keek er altijd naar uit om ’s avonds verder te kunnen lezen en hoewel we in de sector zitten en heel veel boeken lezen is dat gevoel eigenlijk vrij zeldzaam. Het gevoel van een écht goed boek te lezen en niet kunnen wachten om verder te lezen (…) Het verhaal, de personages, de structuur van het boek, de dialogen, de ‘feitjes’ over China, de streek, de mensen, hun religie, de verwijzing naar het oude boek, het vloeit allemaal in elkaar tot een zéér leesbaar, spannend ‘volwassen’ boek. Guy Kennis jeugdmedewerker bibliotheek Olen. 

Weetjes

Voor dit boek ontving Guy Didelez de beurs Literaire Fictie van Sabam. De commissie bestaande uit Hilde Vandermeeren, Wally De Doncker, Pieter-Jan Verachtert en Sabine De Vos was onder de indruk van het manuscript, het palmeres en de schrijfstijl van de auteur.

Wil je nog spannende +12 boeken van Guy Didelez lezen, ga dan zeker op zoek naar Clash en naar Raspoetin,  dat samen met zijn opvolger Raspoetin duikt weer op, in een dubbelboek werd uitgegeven. En hoewel het niet meer te koop is, vind je in de bib misschien ook nog een exemplaar van Zoete Wraak.

Maar niet alleen de lezers van spannende boeken kunnen van ‘De wraak van de jakjongen genieten’. Hou je van meer van het emotionele in dit verhaal dan ga je je misschien ook kunnen vinden in boeken als Gebroken glimlach, +12)  Puur (+13)  Eeuwig Zwijgen, (+12)  Omdat ik niet wou kussen De Cocon (+14) Ik ben iemand/niemand (+15) of Pril Geluk (+15) kunnen lezen. Ook  ‘Molokai: de tocht van Beeldschoon en Lieveling‘ het eerste boek van de Damiaantrilogie bevat naast een dosis stevige spanning ook heel veel emoties.  

 

Wil je de koekjes op deze site aanvaarden ?

Jouw gegevens worden enkel hier gebruikt en niet doorgegeven aan ander partijen. Nog meer info over je privacy kan je hier vinden