Zoete wraak

Auteur

Guy Didelez en Joke de Vloed

Illustraties

Cover: Herman Houbrechts

Uitgeverij

Uitgeverij Manteau, 2008, 

156 pagina’s, prijs 15,95 euro

Bib

Dit boek vind je terug in de bibliotheek

Inhoud

Het schooljaar is al een poosje bezig als Hester als nieuwe leerling in de klas komt. Ze ziet er heel gothic uit, met haar zwarte kleren en haar krijtwitte gezicht. Ze heeft wel meer rare trekjes. Zo krijgt ze het woord ‘bloed’ niet over haar lippen en ze heeft een rat als troeteldier.

Stefanie, Brian en Dave, de niet zo goddelijke Drievuldigheid in haar nieuwe klas, vinden het maar niks. Maar alles loopt pas echt uit de hand als duidelijk wordt dat Olaf, de knappe stagiair Nederlands, wat voor Hester voelt. Van dan af neemt hun jaloezie demonische proporties aan…

Zoete Wraak is een nu eens schokkend, dan weer dramatisch, dan weer geheimzinnig, spannend en uiteindelijk ook filosofisch boek, dat geen lezer onberoerd zal laten.

Persreacties

Een subliem geschreven verhaal, meeslepend en schokkend, maar tevens als een uitnodiging om eens na te denken over uitsluiting, wrange gevoelens en wreedaardige acties…. Aanrader voor elke ouder die intelligente lectuur aan hun kinderen willen bieden, zonder te vervallen in saaiheid. (StudieBoeken.nl)

Ik heb het boek vandaag uitgelezen en vind het een fantastisch boek! Ik denk dat ik nog nooit zo vlug een boek heb gelezen. (Uit een brief van een lezer)

Het realisme in dit verhaal is angstaanjagend, zo sterk worden de personages voorgesteld. Een fascinerend en intrigerend verhaald, dat gevoelens centraal plaatst in een schijnbaar gevoelloze wereld. (Mik Ghys. Pluizuit)

Deze prachtige jeugdroman is geschreven door twee auteurs die zich heel goed in het leven van tieners kunnen invoelen. (…) Het 156 pagina tellende boek is geschreven in korte, pakkende zinnen die je niet onberoerd kunnen laten. Het is niet alleen spannend geschreven.  door de geweldige dialogen in het boek kun je erg goed meeleven met de personages. Hopelijk een boek dat ook door volwassenen gelezen gaat worden. (Plantage Books & More)

Weetjes

Zoete Wraak is vertaald in het Noors. Het wordt uitgegeven bij uitgeverij ‘Leo’ waar eerder ook al ‘In het teken van de Ram’, ‘Raspoetin‘, ‘Raspoetin duikt weer op’ en ‘De Cocon’ gepubliceerd werden.

Hou je van realistische en gevoelige verhalen als Zoete Wraak dan zou je ook Het Pest Actie Plan, (+9), Zie me graag (+9)  Gebroken glimlach, +12)  Puur (+13)  Eeuwig Zwijgen, (+12)  Omdat ik niet wou kussen De Cocon (+14) Ik ben iemand/niemand (+15) of Pril Geluk (+15) kunnen lezen. Ook ‘Clash‘, De wraak van de Jakjongen en ‘Molokai: de tocht van Beeldschoon en Lieveling‘ het eerste boek van de Damiaantrilogie bevatten naast een dosis stevige spanning ook heel veel emoties.  

Wil je de koekjes op deze site aanvaarden ?

Jouw gegevens worden enkel hier gebruikt en niet doorgegeven aan ander partijen. Nog meer info over je privacy kan je hier vinden