Stemmen van de Overkant

Info

Titel: ‘Stemmen van de Overkant

Auteur: Paul Coppens, naar het gelijknamige boek van Guy Didelez

Tieners: 7 meisje, 4 jongens + figuranten (een paar rollen kunnen gedubbeld worden)

Volwassenen: 2 dames, 2 heren

Simultaan decor

Aantal opvoeringen: 25

Inhoud

Ruth en Bo (in een eerdere versie van het boek Martine en Nathalie genoemd) leren twee broers kennen die met hun vader programma’s maken voor een vrije radio. Ze helpen hen teksten te schrijven en voor te lezen. Intussen verdwijnen Bo’s vriend Senne en zijn moeder op een mysterieuze manier. De ene vreemde gebeurtenis volgt de andere op. Daarin speelt een tekening van een microfoon en een koptelefoon een belangrijke rol. Het wordt helemaal geheimzinnig als ze een verhaal horen over hersenmachines en een van de twee broers ernstig ziek wordt.

Stemmen van de Overkant’ is een spannend jeugdverhaal rond een vreemde therapie voor mensen in coma, een behandeling die speelt met de grenzen van het bewustzijn en dus ook met de dood! Ook het bijzonder geheimzinnige toneelstuk hield al heel wat toeschouwers in de ban. 

Andere  spannende toneelstukken die door jongeren kunnen opgevoerd worden zijn bijvoorbeeld Raspoetin en De Grote Arcana.

Wil je de koekjes op deze site aanvaarden ?

Jouw gegevens worden enkel hier gebruikt en niet doorgegeven aan ander partijen. Nog meer info over je privacy kan je hier vinden