Info

Titel: Raspoetin (het volavondstuk) (aantal opvoeringen: 27)

Auteur: Guy Didelez en Luc Schoonjans, naar de gelijknamige bekroonde jeugdroman van Guy Didelez

Genre: Jeugdthriller

Duur: volavond

Decor: simultaan decor

Bezetting: Ongeveer 14 rollen (mogelijkheid tot figuratie)

Inhoud

Na vele jaren ontmoeten Bram, Sofie en Bert elkaar weer in het hamburgerrestaurant waar ze in hun jeugd zoveel tijd hebben doorgebracht. Ze halen herinneringen op uit hun schooltijd, wat hen al snel op het onderwerp ‘Peter Beeckmans’ brengt. Peter stotterde. Ook wanneer hij met zijn poppen buikspreeknummertjes opvoerde, kon hij zijn spraakgebrek niet verbergen. Wanneer Peter echter de pop Raspoetin ter hand nam, stotterde hij niet! Dit mysterie is Bram, Sofie en Bert nog lang bijgebleven. Het werd allemaal nog erger toen de drie op onderzoek uitgingen… Samen met Bram, Sofie en Bert kun je alles opnieuw beleven… Tenminste… Als je nog durft….

Weetjes

Raspoetin is het eerste boek voor de jeugd dat Guy Didelez ooit schreef. Het werd vertaald in het Noors en het Zweeds, haalde de prijs voor het beste Vlaamse Moord en Misdaadverhaal en is na meer dan 30 jaar uitgegroeid tot een klassieker onder de spannende boeken voor de jeugd. 

Op het boek verscheen ook een vervolg: Raspoetin duikt weer op, ook al een thriller van formaat die door de (jonge) lezers verslonden wordt.

Op basis van Guy’s eerste jeugdboek schreven Luc Schoonjans en Guy Didelez deze volavondversie. Daarnaast bestaat er ook nog een monoloogversie.Guy zoekt al jarenlang een goede en betrouwbare acteur om ermee rond te trekken.  

In juni 2014 kreeg Guy het bericht dat de toneelversie van Rapoetin bekroond was met de ‘De Kleine Prins’, de Leuvense Toneelprijs voor de beste jeugdproductie. Dat is natuurlijk vooral de verdienste van regisseuse Annelore Stubbe die erin slaagde om het toneelvuur te ontsteken in de groep acteurs en actrices waarmee ze aan de slag ging, maar het blijft tegelijk ook heel leuk voor een boek dat al meer dan 30 jaar oud is en voorlopig nog altijd dapper volhoudt de tijd te trotseren…

Wil je de koekjes op deze site aanvaarden ?

Jouw gegevens worden enkel hier gebruikt en niet doorgegeven aan ander partijen. Nog meer info over je privacy kan je hier vinden